Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: «Περιζήτητος» ο Κινέζος επιβάτης

kinezoi krouaziera 00

Είτε Μεσογειακή, είτε όχι ο Κινέζος επιβάτης είναι «περιζήτητος» για το σύνολο σχεδόν των διεθνών εταιριών που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων. Τούτο κατέστη κάτι περισσότερο από σαφές και στην πρόσφατα περαιωθείσα 50th MedCruise General Assembly στο Γιβραλτάρ όπου επώνυμα στελέχη αναφέρθηκαν στις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Στην πραγματικότητα η Κίνα είναι μία νέα «παρθένα» αγορά για τον τομέα της κρουαζιέρας και το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα Κινέζων τουριστών έχει δείξει ήδη σαφείς προθέσεις να επιλέξει αυτό τον τύπο των διακοπών έχει στρέψει το ενδιαφέρον των εταιριών πολλές εκ των οποίων έχουν ήδη στείλει πλοία τους σε Κινεζικά λιμάνια για από εκεί τελέσεις πλοών σε εγγύς προορισμούς.

Για την Μεσογειακή κρουαζιέρα ο Κινέζος επιβάτης αποτελεί ένα είδους «στοίχημα» που θα πρέπει να κερδηθεί «πάσει θυσία» για την διασφάλιση καλύτερων πληροτήτων ακόμη και πληροτήτων με αμιγώς Κινέζους επιβάτες.

Σε αυτό το φόντο η Ελλάδα με τον Πειραιά (ΟΛΠ) φαίνεται ότι λίαν προσεχώς θα αποκτήσει «το πάνω χέρι» καθώς σύντονες είναι οι προσπάθειες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού και Ναυτιλίας για την απάλειψη προβλημάτων που σχετίζονται με τις διαδικασίες ελέγχων (visa, κ.λ.π.), της Κινεζικών συμφερόντων COSCO που ελέγχει το λιμάνι του Πειραιά και ήδη προωθεί τον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και της Celestyal Cruises η οποία επίσης έχει κάνει ένα δυναμικό άνοιγμα στην Κινεζική αγορά.

Ωστόσο «κλειδί» της επιτυχίας για τον διπλασιασμό των Κινέζων τουριστών και δη εκείνων που θα επιλέξουν την κρουαζιέρα σε ελληνικούς προορισμούς στο Αιγαίο , και όχι μόνο, αποτελεί η άμεση αεροπορική σύνδεση μεγάλων Κινεζικών πόλεων με το Ελ. Βενιζέλος.

Και τούτο διότι υπό τις παρούσες συνθήκες η έλευση των Κινέζων επιβατών στην Ελλάδα διεξάγεται μέσω αεροπορικών ανταποκρίσεων σε Ευρωπαϊκά ή μη αεροδρόμια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τούτου δοθέντος οι απευθείας πτήσεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα αρχίσουν συντόμως μάλλον θα συμβάλουν ενεργά προς την επίτευξη του ζητούμενου.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter