Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα : «Ατέρμονη» ρότα συζητήσεων

Celestyal Olympia 999

Συζητήσεις επί συζητήσεων την τελευταία και πλέον δεκαετία για τα επισημασμένα προβλήματα του με ιδιάζουσα σημασία για τις τοπικές και γενικότερα την εθνική οικονομία δεν έχουν όπως τα στοιχεία δείχνουν καταλήξει σε ένα πλαίσιο δράσεων ικανών να αξιοποιήσουν στοιχεία που Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία αξιοποιούν από ετών.

Στη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα συμβεί μία επικαιροποίηση θεμάτων που χρήζουν επιλύσεως μερικά εκ των οποίων απαιτούν δράσεις η υλοποίηση των οποίων έχει κόστος. Στη διαδρομή των ετών το «άλυτο» κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη του Πειραιά, η αδυναμία ανάπτυξης ουσιαστικών συνεργιών με τους τοπικούς οικονομικούς φορείς του τουρισμού και όχι μόνο, οι ελλείψεις στις υποδομές για την φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στα νησιά του Αιγαίου αλλά και η έλλειψη συντονισμού ώστε να μην καταπλέουν ταυτόχρονα κρουαζιερόπλοια σε ένα νησί «βουλιάζοντας» σε κόσμο αποτελούν εκ των αιχμών τω προβλημάτων.

Γενικευμένα, όπως παρατηρούν φορείς που σχετίζονται με τους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού, στην Ελλάδα τα προβλήματα παραμένουν ενώ είναι γνωστό ότι και η κρουαζιέρα και το γιώτινγκ μπορούν να συνεισφέρουν υπερπολαπλάσια σε σχέση και σε σύγκριση με τα σημερινά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter