Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Ηρακλείου: Συνέδριο με το «βλέμμα» στην Ασία

limani -irakleio-krouaziera

Συνέδριο με κυρίαρχο θέμα τη στροφή του ενδιαφέροντος του τουρισμού κρουαζιέρας στην ασιατική ήπειρο, διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στις 8 και 9 Νοεμβρίου. Στόχος του η ενίσχυση της καλής συνεργασίας ανάμεσα στα λιμάνια, τις πόλεις και τους φορείς.

Στο συνέδριο, στο οποίο θα παραστεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα συμμετάσχουν δήμοι, επιμελητήρια, λιμάνια, ενώ θα γίνει και ένας πρώτος προγραμματισμός δράσεων.
Στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθούν οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται αλλά και το τί μέλλει γενέσθαι σε εθνικό επίπεδο, τόσο σε ό,τι αφορά τα προβλήματα όσο και στις προοπτικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, τα στοιχεία στο λιμάνι του Ηρακλείου, εμφανίζονται θετικά, με το πρώτο 10μηνο του 2013 να κλείνει με αύξηση 30,7% σε σχέση με πέρυσι.

«Η σεζόν για εμάς τελειώνει στις 31/12/2013» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας, που εμφανίζεται αποφασισμένος να πασχίσει προκειμένου το λιμάνι του Ηρακλείου να καταφέρει να αντισταθεί στις δυσκολίες.

«Το 2014 φαίνεται να έχει προβλήματα, καθώς λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο, εταιρείες αποφασίζουν να μετακινήσουν τα καράβια τους σε άλλες περιοχές» - λέει ο κ. Μπρας, ωστόσο, ως το τέλος του χρόνου, αναμένονται στο λιμάνι του Ηρακλείου, άλλα 16 ή 17 κρουαζιερόπλοια με 24.000 κόσμο, ενώ η κίνηση συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2014. Πιο συγκεκριμένα, ως και το Μάρτιο του 2014 αναμένεται να κατακλύσουν το Ηράκλειο πάνω από 50.000 κόσμου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter