Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Το «παιχνίδι» τώρα στις συνέργιες…

costa magica kerkira

Η εμφάνιση των τελευταίων στοιχείων αποτίμησης του τι αποφέρει στις τοπικές και κατ' επέκταση στην εθνική οικονομία έκαστος επιβάτης του τομέα της κρουαζιέρας, αποτελούν τον καλύτερο δυνατό συνήγορο στην «υπόθεση εργασίας» για την ανάπτυξη συνεργειών που ουσιαστικά θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Που στην περίπτωση αυτή, είναι διττής σημασίας. Αφενός η μεγιστοποίηση της «συνεισφοράς» ενός εκάστου των επιβατών και αφετέρου η ανάπτυξη του cluster των υπηρεσιών που θα δημιουργήσουν "οικονομική κινητικότητα" και κατ' επέκταση θα δικαιολογήσουν ή και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Κύκλοι των παραγωγικών τάξεων που δραστηριοποιούνται στα τους τουρισμού, σε γνώση των οποίων περιήλθαν τα στοιχεία για την κρουαζιέρα αλλά και η περί την προετοιμασία σύσκεψη για την επόμενη περίοδο, σημείωναν με νόημα ότι η «προετοιμασία» θα πρέπει να έχει το συγκεκριμένο αντικείμενο, δηλαδή την ανάπτυξη συνεργιών, ώστε να κοινοποιηθεί άμεσα στους «αξιωματούχους» των εταιριών που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια αλλά και στους tour operators οι οποίοι ήδη «τρέχουν» προγράμματα για την προσεχή διετία.

Κατά τους ίδιους κύκλους είναι προφανές ότι η ανάπτυξη μίας δέσμης «νέων προτάσεων» πιθανώς να λειτουργήσει και ανασχετικά στον ενδεχόμενο κίνδυνο να «αλλάξουν» τα προγράμματα προσεγγίσεων εξ αιτίας της «ρευστότητας» στην ανατολική Μεσόγειο.

Κινδύνου που έχει εμφανιστεί και στο πρόσφατο παρελθόν με μεταφορά του «πεδίου» σε προορισμούς της δυτικής Μεσογείου.

Κατά τους ειδήμονες πάντως η βεντάλια που μπορεί να ανοίξει έχει ανάπτυγμα από τον γαστριμαργικό έως και τον θρησκευτικό τουρισμό μηδέ εξαιρουμένων και των ειδικών θεματικών κρουαζιέρων εστιασμένων σε ποικιλόμορφα θέματα που μπορεί να αναπτυχθούν υπό προϋποθέσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter