Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Sigma Residences: Ένα νέο γοητευτικό καταφύγιο στη Σίφνο

0ext pool 1 Small

Οι ολοκαίνουργιες κατοικίες Sigma Residences, βρίσκονται απόλυτα ενσωματωμένες, σε μία ανέγγιχτη τοποθεσία 25 στρεμμάτων που προσφέρει γαλήνη, απομόνωση και εκπληκτική θέα προς το εμβληματικό Κάστρο της Σίφνου και το Αιγαίο Πέλαγος.
Το Sigma Residences, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιουλιο του 2023 και βρίσκεται στην περιοχή Εξάμπελα, κοντά στην Απολλωνία την πρωτεύουσα του νησιού.
Με την υπογραφή του καταξιωμένου μηχανικού Γρηγόρη Σκαλιστήρα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Sigma Residences αποτελείται από εννέα αυτόνομες κατοικίες, φωλιασμένες στο τραχύ όμορφο κυκλαδίτικο περιβάλλον.
Προσφέρει ιδιωτικότητα αλλά ταυτόχρονα επικεντρώνεται στην υπαίθρια ζωή, καθώς όλα τα κτίρια έχουν τις δικές τους ιδιωτικές βεράντες ενώ άλλα έχουν ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι.
Όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με αυθεντικά έργα γνωστών ή ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, αγγειοπλαστών, γλυπτών, όλα από την ιδιωτική συλλογή του ιδιοκτήτη.
Κάθε χώρος είναι μοναδικά διαμορφωμένος, με επιλεγμένα έπιπλα σε καλοκαιρινά χρώματα, ηλεκτρικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, άνετα κρεβάτια και ποιοτικά λευκά είδη, αλλά και παροχές και αυτοματισμούς που σέβονται ένα βιώσιμο μέλλον.
Κάθε κατοικία έχει ονομαστεί, ώστε να αντικατοπτρίζουν την πλούσια κληρονομιά και το πνεύμα της Σίφνου. Από γραφικές εξοχικές κατοικίες που δανείζονται το όνομά τους από γοητευτικά χωριά μέχρι ευρύχωρες βίλες εμπνευσμένες από παραδοσιακές αγροτικές πρακτικές, οι κατοικίες. Αναλυτικά οι κατοικίες:

Themonia: η παραδοσιακή πέτρινη στοίβα σανού μετατράπηκε σε πολυτελές κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα που μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερες παρέες από τις υπόλοιπες κατοικίες. Ιδανική για 4-6 άτομα, έχει ανακατασκευαστεί στη θέση της παραδοσιακής θυμωνιάς του οικοπέδου, ένα κτήριο όπου οι αγρότες φύλαγαν τα αγροτικά τους εργαλεία και το χρησιμοποιούσαν και ως εξοχική κατοικία. Η Θυμωνιά διαθέτει επίσης ιδιωτική πισίνα για δροσιστικές βουτιές και ηλιοθεραπεία με θέα το εμβληματικό Κάστρο της Σίφνου.

Kastro Retreat: πήρε το όνομά του από τον παραδοσιακό οικισμό και κοσμείται με έργα τέχνης διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών. Είναι ένα εκπληκτικό σπίτι δύο υπνοδωματίων με μεγάλο ενιαίο χώρο καθιστικού με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία που οδηγεί σε μια όμορφη βεράντα, με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Επιπλέον, διαθέτει ένα ανεξάρτητο σπίτι ιδανικό για ένα ζευγάρι.
Kastro: Μια εξαιρετική κατοικία για 4-6 άτομα, με ευρύχωρο καθιστικό χαλαρή ατμόσφαιρα, και εκπληκτική θέα στον οικισμό του Κάστρου, το Αιγαίο Πέλαγος και τα νησιά Δήλος, Μύκονος και Σύρος. Διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη, σύγχρονη κουζίνα με μεγάλο τραπέζι και δύο υπνοδωμάτια με διπλά en-suite μπάνια και ποιοτικά προϊόντα περιποίησης, καθένα με ιδιωτική βεράντα.
Apollonia: Πήρε το όνομά του από την πρωτεύουσα της Σίφνου. Μια γοητευτική κατοικία 45τμ., ιδανική για ζευγάρι, συνδυάζει την παραδοσιακή γοητεία με ένα μοντέρνο, μίνιμαλ στυλ.
Artemonas: το χωριό του πρώτου γνωστού μάγειρα και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής στην Ελλάδα δίνει το όνομα στην φανταστική αυτή μεζονέτα 67 τ.μ., που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3 άτομα.

Exambela: δανείζετα το όνομά του από τη μικρή γειτονιά κοντά στην Απολλωνία και προσφέρει μια εκλεπτυσμένη, πολυτελή ατμόσφαιρα και εξωτερικό, ιδιωτικό Jacuzzi.

Aloni: Χτισμένο μέσα σε ένα παραδοσιακό «αλώνι», ένα μέρος που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες πριν από έναν αιώνα για να τοποθετούν το στάχυ, αποτελεί συνώνυμο της ιδιωτικότητας και της απομόνωσης. Ο μεγάλος, ευάερος εξωτερικός χώρος έχει μετατραπεί σε έναν μεσογειακό κήπο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φανταστική θέα.
Seralia Residence: Το μεγαλύτερο από τα δύο υπόσκαφα σπίτια, χαρακτηρίζεται από σύγχρονο μινιμαλισμό με παραδοσιακά στοιχεία. Η κομψή διακόσμηση, τα έργα τέχνης, η έξυπνη διαρρύθμιση αλλά και η ευρύχωρη βεράντα δημιουργούν μια αίσθηση ελευθερίας.
Vrisi Residence: Η μόνη κατοικία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην υπέροχη πισίνα του Sigma Residences. Ένα στούντιο με ενιαίο χώρο ιδανικό για ένα ζευγάρι που αναζητά ένα φιλόξενο, άνετο σπίτι με εκλεκτό χαρακτήρα και έργα τέχνης.

Το περιβάλλον
Ο περιβάλλον χώρος και οι λόφοι που περιτριγυρίζουν την περιποιημένη έκταση του Sigma Residences δημιουργούν πολλές γωνιές χαλάρωσης, αλλά και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σ΄ένα παραδοσιακό χωριό της Σίφνου αλλά με σύγχρονο στυλ και πολυτελή ατμόσφαιρα.
Οι κήποι και τα παρτέρια, γεμάτα με μεσογειακά και αρωματικά φυτά αναδίνουν τα μαγευτικά αρώματά τους και, σε συνδυασμό με το αλμυρό αεράκι της θάλασσας, δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για μια καλοκαιρινή απόδραση.
Οι κατοικίες καθώς και οι κήποι ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με ασβεστωμένους όγκους και επιφάνειες και φυσική πέτρα η οποία έχει εξορυχθεί από το συγκεκριμένο σημείο.
Το άνετο πετρόκτιστο καθιστικό, το Αγνάντι, στην άκρη του κεντρικού μονοπατιού αποτελεί εστιακό σημείο και μαγεύει με την εκπληκτική θέα στο Κάστρο και στο Αιγαίο Πέλαγος.
Από το συγκρότημα η πρόσβαση στο Κάστρο και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, γίνεται μέσω του επίσημου περιπατητικού μονοπατιού που ξεκινάει από το κατάλυμα, προσφέροντας μια όμορφη απόδραση.

Γυμναστήριο & Ευεξία
Το στολίδι του Sigma Residences είναι η μεγάλη πισίνα υπερχείλισης με θέα στο γραφικό τοπίο και το Κάστρο.
Περιβάλλεται από ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ για την άνεση των επισκεπτών, υπάρχουν πετσέτες θαλάσσης κορυφαίας ποιότητας μεγέθους XL και αντηλιακά σε κάθε σπίτι.
Ένα μεγάλο υπαίθριο γυμναστήριο, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό προσφέρει έναν μοναδικό χώρο ευεξίας και άσκησης στην πιο μαγευτική ατμόσφαιρα, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος.
Ένας ειδικός χώρος κάτω από πέργκολα, προσφέρεται για ένα αναζωογονητικό μασάζ από τα χέρια έμπειρων θεραπευτών (υπηρεσία κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον κόστος).

Υπηρεσίες 5 αστέρων και κορυφαίες ανέσεις
Το υπέροχο και εξυπηρετικό προσωπικό προσφέρει διακριτικά τη βοήθειά του σε οποιαδήποτε απορία, οργανώνει επισκέψεις σε τοπικά αξιοθέατα ή μεταφορές σε παραλίες ή χωριά και, φυσικά καθημερινά παραδίδει το καλάθι πρωινού γεμάτο με ντόπιες λιχουδιές.
Τα ψυγεία είναι εφοδιασμένα με ελληνικά προϊόντα όπως κρασιά, τυριά Σιφνιωτών παραγωγών, λαχανικά από τοπικές φάρμες κ.λπ. Υπάρχει μια ποικιλία από καλούδια όπως ταχίνι, άλειμμα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδες και, φυσικά, μέλι που μπορεί να απολαύσει κατά τη διάρκεια πρωινού γεύματος κάθε επισκέπτης.
Αποδράσεις
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιωτική βόλτα με το σκάφος του θέρετρου RIB-tender (μήκους 10 μέτρων με κινητήρες Suzuki 2*300 ίππων) με καπετάνιο όχι μόνο γύρω από το νησί της Σίφνου αλλά και τα κοντινά νησιά Κίμωλος, Μήλος και Πολύαιγος.
Για όσους θέλουν να κάνουν μεγάλη βόλτα μπορούν να εξερευνήσουν άλλα νησιά των Κυκλάδων όπως η Πάρος, η Αντίπαρος, η Δήλος, η Ρηνία, η Μύκονος και πολλά άλλα. Απλώς ρωτήστε τους οικοδεσπότες μας και θα σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν κάνετε την κράτησή σας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter