Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Β.Ε.Π. και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά συναντούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά

0Παπαμανώλης Ντόζας ΒΕΠ VEP 680x365

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της Α και Β Πειραιά ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας συναντήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, σε φιλικό κλίμα, όπου αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση, σχετικά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά αλλά και τις ενέργειες και δράσεις που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος ΒΕΠ έθεσε θέματα όπως: ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την έλλειψη τεχνικών χεριών, λύσεις σε θέματα πιστοποιήσεις τεχνικών επαγγελμάτων, θέματα που αφορά έργα υποδομών, χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, δημιουργία τοπικών κλαδικών εκθέσεων, λύσεις θεμάτων με το συγκοινωνιακό όπως στην περιοχή Σκαραμαγκά για να δοθεί ανάσα επιτέλους σε χιλιάδες επιχειρήσεις, αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής κ.α.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ΒΕΠ και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά πραγματοποίησαν επίσκεψη σε επιχειρήσεις, μέλη του ΒΕΠ έτσι ώστε η κα Αντωνάκου να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά αλλά και να σχεδιάσουν από κοινού δράσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Ο πρόεδρος ΒΕΠ αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για την συνάντηση αλλά και την επίσκεψη στις επιχειρήσεις μεταξύ άλλων τόνισε : Σήμερα δίνουμε ένα σημαντικό μήνυμα στις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιάς μας « ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ». Β.Ε.Π, και Περιφέρεια είμαστε δίπλα τους, και το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι οι επιχειρήσεις μας δέχτηκαν, μας έβαλαν στο «σπίτι» τους και συζήτησαν μαζί μας για όλα όσα τις απασχολούν αλλά μας πρότειναν και δράσεις για να υλοποιήσουμε από κοινού για να στηρίξουμε το αύριο της μικρομεσαίας επιχείρησης. Αυτή η προσπάθεια του ΒΕΠ ξεκίνησε από τη Δυτική Αττική, σήμερα είμαστε στον Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και δεν θα σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τις επιχειρήσεις, θα επισκεφθούμε επιχειρήσεις σε κάθε γωνία της επιμελητηριακής περιφέρειας. Η προσπάθεια αυτή μόλις ξεκίνησε. Ενώνουμε δυνάμεις, Β.Ε.Π., Αντιπεριφέρειες και Δήμοι για να χτίσουμε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Όλοι μαζί με πρωταγωνιστές τα μέλη μας, τις επιχειρήσεις που δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης θα σχεδιάσουμε ουσιαστικές δράσεις γιατί τους αξίζει ένα καλύτερο επιχειρηματικό μέλλον. Εξάλλου, μη ξεχνάμε τα επιμελητήρια «ανήκουν» στα μέλη τους!»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter