Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δ. Μαθιός: Υποχρέωση της επιχειρηματικής κοινότητας να ανταποκριθεί άμεσα και έμπρακτα στην έκκληση Μητσοτάκη

0mathios

«Στοίχημα είναι πλέον, στην οικονομία, οι επενδύσεις με μια νέα εκβιομηχάνιση της χώρας, η εξωστρέφεια, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η καινοτομία και στόχος η αύξηση, στο 12%, της συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ. Οι παραινέσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή του για ανάπτυξη στηρίζονται σε βάσεις που χαράχθηκαν προς την σωστή κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της επιχειρηματικής κοινότητας να ανταποκριθεί άμεσα και έμπρακτα.»
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και στις δηλώσεις του που ακολούθησαν προς τα ΜΜΕ. Επικεντρώνοντας την προσοχή στον κύκλο κινήτρων που συνδύασε η κυβέρνηση με την επενδυτική δραστηριότητα ο κ. Μαθιός πρόσθεσε:
«Είναι θετικά και ξεχωριστής σημασίας και τα μέτρα τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας καθώς και εκείνα για την ώθηση στα μεγάλα ενεργειακά έργα. Το νέο φορολογικό περιβάλλον που διαμορφώνει η κυβέρνηση σαφώς και πρέπει να έχει αναπτυξιακό και όχι αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα. Θα σταθούμε στα κίνητρα αυτά καθώς η ρευστότητα στην επιχειρηματική αγορά ήταν και παραμένει το αρνητικό στοιχείο για κάθε προσπάθεια, από την επένδυση μέχρι και την δημιουργία θέσεων εργασίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter