Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εξετάζει η κυβέρνηση

agores omologa

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές - μετά την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ - εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών. H έξοδος - η πρώτη μετά το 2014 - θα αφορά την έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων και θα αποσκοπεί στην αποτίμηση των προθέσεων των επενδυτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων, καθώς παρατηρείται διχογνωμία μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η οποία πιθανώς θα συνεπάγεται τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων» εξηγεί ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσής του, ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαιώνει ότι «οι συζητήσεις με τον ESM συνεχίζονται» και διευκρινίζει ότι «αυτή τη στιγμή εστιάζουν στον τρόπο διαμόρφωσης ενός σταθερού επιτοκίου αποπληρωμής των ομολόγων».

naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter