Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Ομογενής κροίσος Γ. Λογοθέτης θέλει να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη

logothetis 00535

Το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Έλληνας ομογενής κροίσος Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Libra Group. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Libra Group δραστηριοποιείται στους τομείς της ναυτιλίας, των ξενοδοχείων, της αεροπλοΐας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του real estate.

Το ενδιαφέρον του 41χρονου επιχειρηματία για την πόλη της Θεσσαλονίκης εκφράστηκε κατά τα διάρκεια συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Λογοθέτης αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με τους φορείς και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ενδιαφέρον του για επενδύσεις εστιάζεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, με τον Μπουτάρη να προτείνει στον κ. Λογοθέτη να εξετάσει το ενδεχόμενο τουριστικής επένδυσης στην αναπλασμένη περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου. Ο ίδιος ο ομογενής επιχειρηματίας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του και για τη στήριξη start up επιχειρήσεων της πόλης, μέσω υποτροφιών και του Ok Thess.

Το επόμενο διάστημα, πάντως, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού πρόκειται να έχει επαφή με τον πατέρα του, Μιχάλη Λογοθέτη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Το ραντεβού κλείστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της αντιπροσωπείας του δήμου στην Αμερική.

Ο Γιώργος Λογοθέτης μεγάλωσε στο Λονδίνο και ανέλαβε σε ηλικία μόλις 19 ετών θέση διευθύνοντος συμβούλου στη Lomar Shipping, τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λογοθέτη με έδρα την πρωτεύουσα της Βρετανίας. Η δραστηριοποίησή του από θέση κορυφής στην οικογενειακή εταιρεία ήταν καταλυτική για την εξέλιξη της Lomar από μία ναυτιλιακή με στόλο τριών πλοίων, σε ένα σύγχρονο και διαφοροποιημένο στόλο 55 πλοίων.

Στο πέρασμα των χρόνων, ο κ. Λογοθέτης κατάφερε να μεταμορφώσει τη ναυτιλιακή εταιρεία σε έναν δυναμικό πολυεθνικό όμιλο με ποικίλες και πολυσχιδείς δραστηριότητες. Ίδρυσε το Libra Group το 2003 και ζει στη Νέα Υόρκη από το 2004. Το 2014 το περιοδικό Fortune συμπεριέλαβε τον 39χρονο τότε κ. Λογοθέτη στη λίστα «40 under 40», δηλαδή στους 40 ηγέτες, ηλικίας κάτω των 40 ετών, με τη μεγαλύτερη διεθνή επιρροή.

Ο όμιλος Libra έχει ήδη επενδυτική παρουσία στη χώρα μας μέσω της Grace Hotel, της Chios Heritage (επενδύσεις σε φυτείες μαστιχόδεντρων στην Xίο), της Euro – Εnergy, της First Mediterranean (ναυτιλιακά) αλλά και της Coco-Mat, το 50% της οποίας απέκτησε το 2011, από κοινού με τον μεγαλοεφοπλιστή Δημήτρη Γουλανδρή.

Σύνδεση με Τελ Αβίβ
Εν τω μεταξύ, χείρα βοηθείας για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ αναμένεται να δώσει ο πανίσχυρος πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβραϊκής Κοινότητας Ντέιβιντ Χάρις, μετά από έκκληση που του απηύθυνε στην Ουάσιγκτον ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Εν αναμονή καμπάνιας της Θεσσαλονίκης στην Αμερική

Την καμπάνια προβολής της Θεσσαλονίκης στις ΗΠΑ σχεδιάζεται να χρηματοδοτήσει ελληνικό ίδρυμα με έδρα την Αμερική. Τις επόμενες ημέρες ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας πρόκειται να δώσει στοιχεία για την τουριστική προβολή της πόλης. Το θέμα πρόκειται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα και όπως εκτιμούν στελέχη του δήμου αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βοήθεια στο τουριστικό ρεύμα της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter