Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

DW: Η Αθήνα αλλάζει στάση στις ιδιωτικοποιήσεις

olp 665t

Στην αλλαγή της κυβερνητικής στάσης στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αναφέρεται εκτενώς ο σημερινός γερμανικός Τύπος, σημειώνοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις συνιστούν το «κλειδί» για το ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κάνει ειδική αναφορά στο έργο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, επισημαίνοντας τα εξής: «Ο κ. Πιτσιόρλας μέσα σε αυτούς τους δέκα μήνες έχει κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι όλοι οι προκάτοχοί του. Δεν το κάνει μόνο κάτω από την αυξανόμενη πίεση των δανειστών (...) καθώς και στην πολιτική υπάρχει μια αλλαγή στάσης. Ο κ. Τσίπρας έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα των ιδιωτικοποιήσεων, εξηγεί ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ παράλληλα, παραδέχεται ότι στο κυβερνών κόμμα και στο κυβερνητικό συμβούλιο εξακολουθούν να υπάρχουν αντιστάσεις».
Ειδική μνεία γίνεται και στο προσφυγικό, με την εφημερίδα Freie Presse να σημειώνει: «Η ΕΕ.. απειλούσε την Ελλάδα με αποκλεισμό από την ζώνη του Σένγκεν. Η χώρα θα έπρεπε να διασφαλίσει καλύτερα τα σύνορά της, δηλώνει η Κομισιόν. Θα ήταν όμως καλό εάν οι Βρυξέλλες έλεγαν πώς μπορεί συγκεκριμένα η Αθήνα να το κάνει αυτό. Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης δικαίως επεσήμανε ότι δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα θαλάσσια σύνορα».
Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα, φιλοξενεί η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. «Προσπαθούμε να αντιδράσουμε σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό προσφύγων σεβόμενοι την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η συνθήκη της Γενεύης, οι νόμοι της Ελλάδας και της Ευρώπης προβλέπουν ότι εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που φθάνουν στις ακτές. Είναι παράνομο να τους απωθήσουμε. Χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να σωθούν. Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Κανείς ούτε η Άγκελα Μέρκελ ή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έζησαν κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα».
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter