Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μαύρος καπνός από τη συνάντηση υπ.εργασίας - επιστημόνων

ypoyrgeio ergasias 00532

Την πλήρη αποτυχία της συνάντησης μεταξύ του υπουργείου εργασίας και των των επιστημόνων περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των δεύτερων εξερχόμενοι από το υπουργείο. Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπου επιβολής του "χαρατσιού" 26,5% στο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων από 1/1/2017, όπως προβλέπει το προσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα ο κύριος Αλεξανδρής, εκπρόσωπος των νομικών, δήλωσε πως "το υπουργείο εργασίας δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να δείχνει αξιοπιστία της συγκεκριμένης πρότασης." Ο κύριος Κόλλιας από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος δήλωσε πως "7 από τα 10 ευρώ που εισπράττει ένας οικονομολόγος τα αποδίδει ήδη για φόρους και εισφορές." Ο κύριος Λουράντος από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο χαρακτήρισε ως άνθρακα το θησαυρό αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό.

Ο κύριος Στασινός από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σημείωσε ότι δεν επιτεύχθηκε καμία πρόοδος στις συνομιλίες με το υπουργείο και ότι δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο κύριος Βλασταράκος από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο δήλωσε ότι πρέπει να προστατευθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Με τους εκπροσώπους των επιστημόνων συναντήθηκε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Νικόλαος Φράγκος. Υπενθυμίζεται ότι μετά τους εκπροσώπους των επιστημών, το υπουργείο εργασίας θα συναντηθεί με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτου.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter