Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άμεση εφαρμογή ζητούν οι Ευρωπαίοι

euro 63

Συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις και ειδικότερα την υιοθέτηση όλων των μέτρων στις επόμενες μέρες ώστε να πάρει η χώρα μας τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη μέχρι τις 20 Ιουλίου θα κληθεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτή ήταν η διάχυτη αίσθηση πολιτικών αναλυτών αλλά και στοιχείων ρεπορτάζ διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων προ της ενάρξεως της συνεδρίασης προ ολίγου του Εurogroup που συνοδεύτηκαν από εικασίες ότι την τελική απόφαση για την Ελλάδα θα την λάβει τελικά αύριο η σύνοδος κορυφής της ολομέλειας της ΕΕ. Η σκληρή γραμμή των δηλώσεων Σόϊμπλε πάντως δεν άφησαν και πολλά περιθώρια παρανοήσεων περί της αποψινής εξέλιξης παρά το γεγονός ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της συνεδρίασης.
Αιτία της αίσθησης αυτής η «αμφιβολία» ότι η Αθήνα είναι πρόθυμη να εφαρμόσει τα προταθέντα ιδίως μετά την διαφοροποίηση υψηλόβαθμών στελεχών του κυβερνόντος κόμματος που ως γνωστόν έχει δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις με το ενδεχόμενο εκλογών να διαγράφεται στον ορίζοντα. Σύμφωνα πάντα με στοιχεία των ίδιων αναλύσεων-εκτιμήσεων ο Έλληνας πρωθυπουργός για να κλείσει οριστικά το θέμα της αξιοπιστίας έχει δύο βασικά βήματα που δεν είναι άλλα από ένα δομικό ανασχηματισμό και ψήφιση του βασικούς νομοθετήματος που θα διασφαλίσει την εφαρμογή των όσων έχουν προταθεί και εφ όσον αυτά γίνουν τελικά δεκτά απόψε ή αύριο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter