Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκεκριμένη πρόταση μέτρων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο προωθείται στους θεσμούς

elliniki oikonomia 1

Το «πακέτο μέτρων» που συνιστά την ελληνική πρόταση η οποία και εγκρίθηκε απόψε από το κυβερνητικό συμβούλιο προκειμένου να κατατεθεί άμεσα στους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανή η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Βουλής το Σαββατοκύριακο ενώ κατά τις ίδιες πηγές συγκαλείται αύριο το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση αποτελείται από το «περίφημο μείγμα» σημείων που ήθελε η κυβέρνηση, ώστε να κατανείμει τα βάρη με τρόπο που να μην την φέρει σε αντίθεση με το "όχι" του 61% στο δημοψήφισμα. Ωστόσο με άρθρο της η ιστοσελίδα Iskra, της Αριστερής Πτέρυγας, ανακοινώνει ότι η ελληνική πρόταση δεν πέρασε από το κυβερνητικό συμβούλιο ομόφωνα αλλά με πλειοψηφία γεγονός που προσλαμβάνει διαστάσεων ενόψει των επόμενων ωρών μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Στο μεταξύ ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου .Η πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ενημερωθεί για την πρόταση που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προς τους θεσμούς. Επίσης με θέμα συζήτησης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας, συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, στις 08:00 το πρωί, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν ενημερωθεί να μην λείπουν από την Αθήνα το Σαββατοκύριακο αφού δεν αποκλείεται αν επιτευχθεί συμφωνία να κατατεθεί στην Βουλή προκειμένου να επικυρωθεί.
Τις επόμενες πάντως ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα μέτρα που προωθούνται απόψε στους θεσμούς καθώς οι πρώτες πληροφορίες είχαν αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία για ορισμένους κλάδους όπως επι παραδείγματι η ναυτιλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter