Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στους πολιτικούς αρχηγούς το κείμενο των προτάσεων

arhigoi

Στους πολιτικούς αρχηγούς θα φτάσει το μεσημέρι, το κείμενο με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς. Τη Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στο Στρασβούργο, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τηλεφωνικά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Σταύρο Θεοδωράκη, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την Παρασκευή ή το Σάββατο, ενδέχεται να συνεδριάσει εκ νέου το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρωθυπουργός αν και εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες, ανήσυχος για την σκληρή στάση που επιδεικνύει το Βερολίνο τη στιγμή που -κατά το Μαξίμου- σύμμαχοι της ελληνικής προσπάθειας είναι οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Φρανσουά Ολάντ.

Ανησυχίες εκφράζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και για ενδεχόμενο «σαμποτάζ» την τελευταία στιγμή από ευρωπαϊκούς κύκλους, με σκοπό την χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με τα «Νέα», πως «αν θέλετε να μας διώξετε, διώξτε μας» καθώς και «αν θέλετε να ακούσετε τις προτάσεις μας, κάντε το πραγματικά».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter