Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

FT: Έτοιμος ο Αλέξης Τσίπρας για συμφωνία

tsipras16

Επιστολή με την οποία λέει «ναι» σε όλες τις προϋποθέσεις των πιστωτών που έπεσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το Σαββατοκύριακο, απέστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με τους Financial Times, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η δισέλιδη επιστολή - σύμφωνα πάντα με τους FT – απεστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αναφέρει πως η Αθήνα θα πει «ναι» σε όλες τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ -με εξαίρεση το καθεστώς των νησιών – ενώ αναφορικά με το συνταξιοδοτικό, ζητά οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά.

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τη νέα πρόταση του, σε τηλεδιάσκεψη στις 5:30 μμ.μ (ώρα Βρυξελλών).

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter