Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανοιχτά από αύριο 1.000 υποκαταστήματα για συνταξιούχους-Ανάληψη 120 ευρώ

ATM 2

Ανοιχτά από αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις μέρες, θα είναι 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα ανάληψης. Με βάση την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, οι συνταξιούχοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Παράλληλα, οι τράπεζες θα εργαστούν πυρετωδώς για την άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, προκειμένου οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως. Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.

Το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα και αναφορές, επανέλαβε ότι οι καταθέσεις σε ευρώ είναι ασφαλείς τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα.
«Το δημοψήφισμα δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις -ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter