Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο την Κυριακή. Χρεοκοπία «βλέπει» ο Σόϊμπλε

elliniki oikonomia 1

Συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα πριν από το Eurogroup, από το οποίο η κυβέρνηση αναμένει αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις.


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι στο Eurogroup δεν αναμένεται συμφωνία, η Αθήνα όμως προσδοκά μία δήλωση-νεύμα προς την ΕΚΤ, ώστε να υπάρξει χαλάρωση στο θέμα της ρευστότητας.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης και οι θέσεις της κυβέρνησης εν όψει του Eurogroup.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Προειδοποίηση Σόϊμπλε
Η εμπειρία σε άλλα κράτη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην χρεοκοπία, δηλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε.
Η εμπρηστική αυτή δήλωση, που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας, έρχεται λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, κατά το οποίο η Ελλάδα αναμένει μια θετική δήλωση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα αναγνωρίζουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε και για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά δεν θέλησε να κάνει εικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν το Βερολίνο είναι προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο απάντησε πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».
Επίσης, επανέλαβε ότι δεν αναμένει μια τελική συμφωνία του τύπου «μεταρρυθμίσεις για ρευστό» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών στο Eurogroup της Δευτέρας.
«Δεν βλέπω ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε» δήλωσε και πρόσθεσε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη «υπό λογικούς όρους».
Πηγή: DW, FAS,ΑΠΕ,in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter