Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε χαμηλό έξι ετών το αργό

oil times 098

Σε χαμηλό έξι ετών διολίσθησε τη Δευτέρα το αργό καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στην αυξανόμενη προσφορά και την εκτόξευση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αγνοώντας έκθεση του ΟΠΕΚ η οποία προβλέπει υποχώρηση της παραγωγής στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους. Το αργό παραδόσεως Απριλίου έχασε 96 cents ή 2,1% διολισθαίνοντας στα 43,88 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 11 Μαρτίου του 2009. Το αργό κατέγραψε συνολικές απώλειες 9,6% την περασμένη εβδομάδα.

Το αργό Brent Απριλίου υποχώρησε σε ποσοστό 2,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 53,44 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των σημερινών συναλλαγών. Την περασμένο εβδομάδα κατέγραψε συνολικές απώλειες 8,5%.

Η αγορά περιμένει η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας να ανακοινώσει την Τετάρτη άλλη μία μεγάλη εβδομαδιαία αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ τα οποία ήδη κινούνται σε υψηλά πολλών ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία έκθεση του για την αγορά, εκτιμά ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ ενδεχομένως να αρχίσει να μειώνεται από το τέλος του έτους.

 

Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter