Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με 155 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

euro332

Με 155 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2015, σε σύνολο 290 ψηφισάντων βουλευτών.


Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη βουλευτής Αικατερίνη Μάρκου.
Καταψήφισαν 134 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΧΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και ανεξάρτητοι βουλευτές.
«Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.
Απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, λόγω ασθένειας. Παρότι με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής δήλωσε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι», η ψήφος του δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα. Επίσης, απουσίασαν η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, οι επτά κρατούμενοι βουλευτές της ΧΑ και ο Ευστάθιος Μπούκουρας (ανεξάρτητος, προερχόμενος από την ΧΑ).
«Ύστερα από πολλές δεκαετίες, η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι μια ιστορική στιγμή. Οι παλαιότεροι θα ξαφνιαστούν και οι νεότεροι εύχομαι να συνεχίσουν. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πια ένα βήμα από το τέλος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός για να πάμε συντεταγμένα στη λαϊκή ετυμηγορία τόσο το καλύτερο για τον τόπο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και η ευχή ήταν και του χρόνου σε όλους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το Eurogroup τόνισε πως θα γίνει μία συζήτηση και το θέμα της παράτασης προφανώς είναι ένα από αυτά. Θα είναι ένα μικρό διάστημα ικανό για να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά που έχει το ECCL, ανέφερε ο υπουργός.
Σχετικά με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, σημείωσε: «Ότι πηγαίνει, επανέρχεται, θα έρθει και η επιστροφή».
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter