Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΒΕΠ- Fujairah Free Zone

pr bep protokollo sinergasias

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπεγράφη στο πλαίσιο της χθεσινής πολύ επιτυχημένης – από πλευράς συμμετοχής επιχειρήσεων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος- εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΒΕΠ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρεφούς τάσης των επιχειρήσεων – μελών του και την τόνωση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από πλευράς ΒΕΠ ο Πρόεδρος κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και από πλευράς της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Διαχείρισης της Fujairah Free Zone κ. Sharief Al Awadhi.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος και τα μέλη του Δ.Σ. ως οικοδεσπότες συνόδευσαν πριν από την ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο, την αραβική επιχειρηματική αποστολή σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου ξεναγήθηκαν από αρμόδιους εκπροσώπους του Δήμου, το Λιμάνι του Πειραιά όπου ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της ΟΛΠ Α.Ε., το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης όπου ξεναγήθηκαν από τη Δ/ντρια κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης του ΒΕΠ, ο κ. Sharief Habib Al Awadhi, Director General & CEO της Fujairah Free Zone Authority, (Government of Fujairah) παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον της ελεύθερης Ζώνης και ανέλυσε τις δυνατότητες και τα προνόμια των υποψηφίων επενδυτών και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν, επίσης, οι κ. Mohammed Bin Majid, Director General Trading & Industrial, Chamber of Commerce & Industrial, (Government of Fujairah, UAE), ο Νομικός Σύμβουλος της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah κ. Emad Hefnawy, ο κ. Παναγιώτης Γούναρης, Γενικός Γραμματέας, Hellenic Business Council, Dubai and Northern Emiratesκαι η κ. Φανή Λένου ως εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ. (ΟΕΥ) η οποία ανέλυσε, από την εμπειρία της -υπηρέτησε εκεί στην Πρεσβεία μας στο Γραφείο ΟΕΥ, τις δυνατότητες επενδύσεων και εξαγωγών στα ΗΑΕ.

Εκτός του πλήθους των παρευρισκομένων επιχειρηματιών κι εκπροσώπων επιχειρήσεων τον Υπουργό Ναυτιλίας εκπροσώπησε ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Χαράλαμπος Καούκης, τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, τον Περιφερειάρχη Αττικής ο κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας, τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. εκπροσώπησε ο κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Τμηματάρχης Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων και το Δ.Σ. του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Δαμόπουλος.
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Διοίκησης της ελεύθερης Ζώνης της Fujairah των ΗΑΕ συμφωνήθηκαν τα εξής:

Κοινός στόχος και για τις δύο πλευρές είναι η επιχειρηματική εξωστρέφεια , η προβολή των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων, η ελληνική επιχειρηματική ανάπτυξη και η ενθάρρυνση της ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκινά σε πιλοτική αρχικά βάση πιλοτική βάση αναφορικά με τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας φιλοξενίας επιχειρήσεων - μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που συμφωνούν με αυτό και χορήγηση πληροφοριών σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ελεύθερη Ζώνη της Fujairah σχετικά με τις εταιρικές σχέσεις και την προώθηση προϊόντων.

Οι συνυπογράφοντες προσδιορίζουν αμοιβαία ότι η τεχνογνωσία, τα εργαλεία και τα δεδομένα που διαθέτουν, καθώς και η αμοιβαία συμβολή τους στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων επενδυτών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολύ πιο ουσιαστική ενεργοποίηση για τον κοινό στόχο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνυπογράφοντες συμφωνούν να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας ισότιμης και δίκαιης συνεργασίας, διατηρώντας σε πλήρη ανεξαρτησία τα δικαιώματά τους για την επίτευξη των προαναφερόμενων σκοπών.
Τα Συνεργαζόμενα μέλη δεσμεύονται αμοιβαία για την έγκυρη ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών του ΒΕΠ, καθώς και για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς, παρέχοντας πληροφορίες και στοιχεία που θα διευκολύνουν τους πιθανούς επενδυτές. Η εισαγωγή των δεδομένων, θα πρέπει να γίνει μετά από διαβούλευση με τα μέρη.

Οι συνυπογράφοντες δεσμεύονται ότι η επαφή με την Ελεύθερη Ζώνη της Fujairah θα γίνεται μέσω της διαμεσολάβησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις προχωρούν τη συνεργασία τους με δική τους ευθύνη.

Σε περίπτωση που προκύψει οικονομικό ή άλλο περιστατικό, κατά τη διάρκεια του έργου, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά - όπως εκπροσωπείται νόμιμα - δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την παρούσα εταιρική σχέση, η οποία και θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως.

Για τη μέγιστη εκπλήρωση του σκοπού και οι δύο πλευρές συμφωνούν να συσταθεί υπηρεσία υποστήριξης, εντός των εγκαταστάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στο πλαίσιο της εποπτείας που θα ασκεί το ΒΕΠ, η οποία θα βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με τη διοίκηση της Fujairah Free Zone.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter