Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Τσάκος: Επιστροφή στις ρίζες

0Tsakos

Ο καπτα, Παναγιώτης Τσάκος, μίλησε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στη Χίο κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του πιλοτικού προγράμματος Chios Climate Chance υλοποιείται από το ’Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος», το Ίδρυμα Ιωάννης Σπ. Λάτσης και τη HELMEPA. Ο καπετάνιος περιέγραψε τις σκέψεις του για το μέλλον του πλανήτη και την σωτηρία του από την κλιματική καταστροφή που είναι ήδη εδώ! Επισημαίνεται ότι πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο νησί της Χίου το οποίο θα έχει διάρκεια δύο ετών και στοχεύει να αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο που θα μπορεί να υλοποιηθεί και σε άλλες περιοχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Απευθυνόμενος στους σπουδαστές που παρακολούθησαν την εκδήλωση ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος είπε «Εσείς μπαίνετε σε έναν κόσμο που για εμάς τους παλιούς δεν υπήρχε. Αυτό μόνο να φανταστείτε και για αυτό να προετοιμαστείτε ή αν θέλετε. Το μυστικό για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη μετάβαση είναι η επιστροφή στις ρίζες».
Ο καπετάνιος Παναγιώτης Τσάκος αναφερθείς στη ζωή του στη Χίο, συνέχισε λέγοντας στους φοιτητές πως «Στη Χίο έχω φυτέψει όλα μου τα οικόπεδα και δεν υπάρχει κάτι που να μην το παράγω. Είμαι μελισσοκόμος, βγάζουμε και ντοματάκια τα οποία είναι ήδη στα μαγαζιά μέσω υδροπονίας, νερό από πηγές το οποίο εφυαλώνεται και είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και αυτό το συνεχίζουμε».
Τέλος επεσήμανε ότι «η επιστροφή στις ρίζες θα φτιάξει μία καινούργια κοινωνία Ελλήνων που θα είναι πιο κοντά στη δική μας εποχή από πλευράς αρχών, από πλευράς οικονομίας, από πλευρά διαιτολογίου, από πλευράς αποφυγής σπατάλης με λιγότερα απόβλητα και λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου και λοιπές ουσίες και θα μας επιτρέψει να ζήσουμε και να μας αντέξει η γη, να μας αντέξει ο πλανήτης μας. Γιατί όπως λέει και ο Γιάννης Μανιάτης στο βιβλίο που μας παρουσίασε, πλανήτης Β δεν υπάρχει και αυτό το διασταύρωσα με τον συμπατριώτη μας Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος ψάχνει στους γαλαξίες να βρει «πλανήτη Β» αλλά μου λέει «πατριώτη μην περιμένεις τίποτα εδώ θα μείνουμε. Το γύρισμα στις ρίζες μας στη φύση είναι το μέλλον και η σωτηρία μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter