Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά (22/6)

0streetwork

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διά του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, θα υλοποιήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, από τις 20:00’ έως τις 23:00’, δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στην περιοχή του λιμένος Πειραιά.
Ειδικότερα, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που στερούνται στέγης και διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά. Για το σκοπό αυτό θα αναπτυχθεί κλιμάκιο παροχής βοήθειας, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στα σημεία στα οποία, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί αυξημένη συγκέντρωση άστεγου πληθυσμού.
Το κλιμάκιο θα στελεχώνεται με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχει: ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή, Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και Πρώτες Βοήθειες σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.
Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες ή συνθήκες καύσωνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter