Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τo AHEPA MARITIME CHAPTER HJ-45 ST' NICHOLAS βραβεύεται για 2η συνεχόμενη φορά ως «CHAPTER OF THE YEAR»

0Math1

Μέγιστη διάκριση με την βράβευση που συνόδεψε τη συμμετοχή του «AHEPA Maritime Chapter St’ Nicholas» στο 24o Ετήσιο Περιφερειακό Συνέδριο της AHEPA Hellas, το οποίο διεξήχθη στις 9 και 10 Ιουνίου 2023 στην όμορφη Ναύπακτο, όπου είχα την εξαιρετική τιμή ως Πρόεδρος του AHEPA Maritime Chapter να λάβω το βραβείο του «Chapter of the year».

Προς ενημέρωσή σας, είναι η πρώτη φορά που κάποιο τμήμα βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως “Chapter of the year”, στην ιστορία της Ahepa.

Το βραβείο αυτό αντικατοπτρίζει τις ολόψυχες δράσεις των 352 ένθερμων μελών του Maritime Chapter, καθώς επίσης και την προσωπική μου προσπάθεια να εμπνεύσω στην ομάδα μου μεγαλόπνοα οράματα. Όπως σε κάθε μου εγχείρημα ως Άνθρωπος και ως Ανώτατο Διοικητικό στέλεχος της Παγκοσμίας Ναυτιλίας, έτσι και σε αυτό επεδίωξα να καθοδηγήσω την ομάδα μου σε σημαντικές δράσεις, αποτελώντας ο ίδιος παράδειγμα με την προσωπική μου. Επίσης, η βράβευση αυτή είναι απότοκο των προσώπων που απαρτίζουν την «AHEPA Maritime St’ Nicholas», δηλαδή του μεγέθους της Ομάδας μας, η οποία ξεκίνησε με 30 μέλη, αρχικά, και μέσα σε δύο έτη έφτασε τα 352 ενεργά μέλη, αναδεικνύοντας το Maritime Chapter ως το πολυπληθέστερο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου.

Έχω τη χαρά στο Chapter που ηγούμαι να συμπεριλαμβάνονται εκλεκτά και διακεκριμένα πρόσωπα της κοινωνίας μας, άνθρωποι που διακατέχονται από την θέρμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης, συμπολίτες μας με σημαντικές θέσεις στον τομέα της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας, εξέχουσες προσωπικότητες και διακεκριμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Ναυτιλίας και του παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όλοι πρόσωπα με αδαμάντινο ήθος και επιθυμία για δημιουργία και κοινωνική προσφορά.

Να σημειωθεί, επιπρόσθετα ότι, η συμμετοχή του «Maritime Chapter St’ Nicholas» στο Πανελλήνιο Συνέδριο της AHEPA υλοποιήθηκε με μια πολυπληθή αντιπροσωπεία Αδελφών, οι οποίοι έλαβαν ενεργό μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου.

Σημαίνουσα βαρύτητα για τη λειτουργικότητα της «AHEPA Maritime St’ Nicholas» αποτέλεσε και η ανάδειξη δύο Αδελφών του Chapter μας σε τιμητικούς ρόλους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο Αντιπρόεδρος του «Maritime Chapter St’ Nicholas», κ. Πολίτης Διονύσης, αναδείχθηκε Γενικός Γραμματέας της AHEPA HELLAS για το έτος 2023-2024. Και, τέλος, ο Γραμματέας του Chapter μας, κ. Τζανετής Γιώργος, ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Προεδρείου Διοργάνωσης του Συνεδρίου.

Η συμβολική αυτή επιβράβευση, που σηματοδοτεί την έμφαση της κοινότητάς μας στην ευγενή άμιλλα και στον συναδελφικό συναγωνισμό, προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη χαρά και ηθική δέσμευση για τους επόμενους σημαντικούς κοινωνικούς στόχους για τα μέλη της Οργάνωσής μας και για μένα προσωπικά.

Θερμές ευχαριστίες στον πρώην Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS, κ. Βαρσάμη Κώστα, και σε όλους συμμετέχοντες του Συνεδρίου για την επιβράβευση του έργου της δυναμικής Ομάδας μας.

Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι στον νέο Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS, κ. Χρήστο Καραπιπέρη, καθώς και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, να συνεχίσετε την προσφορά και την απλόχερη γενναιοδωρία σε όσους το έχουν ανάγκη και να γίνετε η κινητήρια δύναμη της αλλαγής για την κοινωνία μας που βρίθει προβλημάτων και αναγκών.

Η αναγνώριση από όλους του πλούσιου και πολυδιάστατου έργου που επιτελέσαμε στη διάρκεια δύο μόλις ετών από την αρχική συγκρότησή μας, είναι ένα ακόμα κίνητρο για να βάλουμε ακόμα υψηλότερα τον πήχη των δράσεών μας.

Ανήκοντας όλοι μας στην τιμητική Ομάδα του Πνεύματος και του Αλτρουισμού θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο! Γιατί το φως που λάμπει μέσα μας θα γίνεται ο φάρος για καλές πράξεις, ομαδικότητα, ευγένεια, αλληλεγγύη, προσφορά και αγάπη. Όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν την πεμπτουσία του αξιακού συστήματος που πρεσβεύει η AHEPA.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αδελφούς του Ahepa Maritime Chapter, για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει τα τελευταία 2 χρόνια από την Ίδρυση του Maritime Chapter. Η υποστήριξη και η βοήθεια που λαμβάνω καθημερινά, είναι ανεκτίμητη και με καθοδηγεί καθημερινά να προσπαθώ να εκπληρώσω την αποστολή και τους στόχους μας, κατευθύνοντας το Maritime Chapter προς τον δρόμο της αριστείας.

Κάθε ενέργεια που κάνετε δημιουργεί έναν κυματισμό και κάθε κυματισμός μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύμα αλλαγής. Να είστε περήφανοι για τη δουλειά σας, αδέρφια, αλλά ποτέ μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας. Ο κόσμος σας χρειάζεται, τώρα περισσότερο από ποτέ. Προχωρήστε την αποστολή σας με πεποίθηση, με πάθος και με αδιάκοπη πίστη στη δύναμη του καλού.

Στη μεγάλη ταπισερί της ζωής, κάθε νήμα είναι αναπόσπαστο. Κάθε νήμα, όταν υφαίνεται με αγάπη και καλοσύνη, ενισχύει τον ιστό της κοινωνίας. Οι φιλανθρωπικές σας πράξεις είναι αυτές οι κλωστές, που ενισχύουν και εμπλουτίζουν τον κόσμο μας. Δεν είστε απλώς μέλη μιας αδελφότητας. είστε λαμπαδηδρόμοι της ελπίδας, της αλλαγής και ενός καλύτερου αύριο. Σας προτρέπω να κρατήσετε αναμμένο αυτόν τον πυρσό, να συνεχίσετε να υφαίνετε τα νήματα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς.

Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλό, δίκαιο και γεμάτο αγάπη!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter