Τετ05082024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χωρίς περίπτερο η Περιφέρεια Αττικής στο Posidonia Sea Tourism Forum

8325559419F3884BE337C25ACF218BF7

Χωρίς περίπτερο αλλά με φυσική παρουσία θα εκπροσωπηθεί η Περιφέρεια Αττικής στο Posidonia Sea Tourism Forum που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας έκρινε σκόπιμο, λόγω έλλειψης προσωπικού για να στελεχωθεί το περίπτερο που θα στηνόταν, αλλά παράλληλα επειδή έχει αποφασισθεί να δοθεί βάρος στην παρουσία σε φόρα τουρισμού στο εξωτερικό. Ετσι συμμετάσχει στο φόρουμ που θα γίνει στην Αθήνα.

Εν τούτοις η Περιφέρεια αναμένεται να εκπροσωπηθεί στις εργασίες του Posidonia Sea Tourism Forum είτε με την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου είτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Το θέμα της μη συμμετοχής της Περιφέρειας Αθήνας με περίπτερο έκανε αίσθηση σε άλλους συμμετέχοντες κάνοντας αρκετούς να αναρωτηθούν γιατί ελήφθη μια τέτοια απόφαση σε μια εποχή που η χώρα μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό και κυρίως στην κρουαζιέρα.

Πολύ περισσότερο που ανάμεσα στους εκθέτες αναμένεται να βρίσκεται και η Τουρκία με στόχο να πείσει τα στελέχη των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που θα βρεθούν στην Αθήνα να ξανα εμπιστευτούν την γειτονική χώρα που έχει πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όπως σημειώνεται το Posidonia Forum παραδοσιακά προσελκύει τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας όπως: Azamara Club Cruises, Carnival Corp, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Costa Cruises, Crystal Cruises, FTI Cruises, Holland America Line, ΜSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Paul Gaugin Cruises , Pullmantur Cruises, Royal Caribbean International, Seabourn Cruise Line, Silversea Cruises.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι «η παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας συνεχίζει και το 2017 να παρουσιάζει δυναμική αναπτυξιακή πορεία, ωστόσο οι τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν επηρεάσει αρνητικά την Ανατολική Μεσόγειο ως προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Σε μια προσπάθεια αντιστροφής της τάσης αυτής, κορυφαία στελέχη του εξειδικευμένου αυτού κλάδου θα συναντηθούν φέτος την άνοιξη στην Αθήνα στο Posidonia Sea Tourism Forum, προκειμένου η περιοχή μας να μπορέσει να επωφεληθεί από την συνεχιζόμενη άνθηση της βιομηχανίας κρουαζιέρας.»

 

Πηγή: www.tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter