Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διάκριση για Έλληνα Ακαδημαϊκό

spyrou

O καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. Κων/νος Σπύρου επιλέχτηκε ως o «Georg P. Weinblum Memorial Lecturer» του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Είναι η πρώτη φορά που δίδεται αυτή η διάκριση σε καθηγητή ή ερευνητή Ελληνικού ακαδημαϊκού ιδρύματος. Πρόκειται για διεθνή θεσμό με υψηλή απήχηση στην επιστημονική ναυπηγική κοινότητα, ο οποίος ξεκίνησε το 1978 από Γερμανούς και Αμερικανούς ακαδημαϊκούς για να τιμηθεί η σημαντική συμβολή του αείμνηστου καθηγητή Georg Weinblum στην εκπαίδευση και στην έρευνα στον τομέα της υδροδυναμικής και των κινήσεων πλοίων σε κυματισμούς.

Ο φορέας «Georg Weinblum Foundation» που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το λόγο, τιμά κάθε χρόνο ένα άτομο με ηγετικό ρόλο διεθνώς σε αντικείμενο του παραπάνω τομέα, το έργο του οποίου διακρίνεται από το πνεύμα και τα ιδανικά του Georg Weinblum.

Ο καθηγητής Κων/νος Σπύρου έδωσε τη σχετική διάλεξη με τον τίτλο «Ομοκλινικά φαινόμενα στις κινήσεις των πλοίων» στο Αμβούργο (Technische Universität Hamburg-Harburg) την 16η Νοεμβρίου 2016, πριν από την έναρξη της Ετήσιας Συνάντησης της Γερμανικής Ένωσης Ναυπηγών (STG). Η διάλεξη πρόκειται να επαναληφθεί στην Ουάσιγκτον, στο Εργαστήριο David Taylor Model Βasin, την άνοιξη του 2017. Οι διαλέξεις «Georg Weinblum» υποστηρίζονται:

- στη Γερμανία, από το Ινστιτούτο Ρευστοδυναμικής και Θεωρίας Πλοίου του Τεχνικού Πανεπιστημίου Hamburg-Harburg (TUHH), και
- στις ΗΠΑ, από την Ένωση Ναυπηγών/Ναυτικών Μηχανολόγων (SNAME) και από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών (National Research Council).
Από την έναρξη του θεσμού, η μελέτη που συνοδεύει τη διάλεξη προσφέρεται προς δημοσίευση στο περιοδικό Journal of Ship Research ή στο περιοδικό Ship Technology Research/Schiffstechnik.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter