Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το ΕΒΕΠ στηρίζει την 81η Διοργάνωση της ΔΕΘ

evep 0978

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς χαιρετίζει τη διεξαγωγή της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου και παλαιότερου εμπορικού, εκθεσιακού θεσμού στη Χώρα μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10-18 Σεπτεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη. Η 81η Δ.Ε.Θ. έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς κλείνει 90 χρόνια ζωής, που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την οικονομική και εμπορική ζωή της Β. Ελλάδας, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό σύμβολο και σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα. Φέτος, το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται ο θεσμός της «Τιμώμενης Χώρας», ρόλο που θα υποστηρίξει δυναμικά η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ. μ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό και ηχηρό μήνυμα, τόσο για τη Δ.Ε.Θ. όσο και για τη χώρα, που ανοίγει το δρόμο για τη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας. Η διεθνής «βεντάλια» όμως, περιλαμβάνει και άλλες μεγάλες ξένες συμμετοχές, όπως αυτές της Τουρκίας και της Νότιας Κορέας. Eπίσης, είναι εμπλουτισμένη με θεματικά αφιερώματα, που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, από την τεχνολογία και τον πρωτογενή τομέα, μέχρι την επιχειρηματικότητα και την διατροφή-γαστρονομία, αλλά και με επετειακές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της Έκθεσης, στην οποία το Ε.Β.Ε.Π. και επιχειρήσεις – μέλη του συμμετέχουν με Περίπτερο (θέση 2) που διατίθεται από τη Δ.Ε.Θ. στην Κ.Ε.Ε.Ε., στο πλαίσιο της υπογραφείσας μεταξύ των δύο φορέων σχετικής συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, ανέφερε :

«Tο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, είναι γνωστό ότι καταβάλλει συνεχώς συστηματικές προσπάθειες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, αποτελώντας έναν αξιόπιστο σύμμαχο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σε μία περίοδο, κατά την οποία η χώρα αναζητά, δυστυχώς ακόμη, την έξοδο από την ύφεση, θεωρώ πως η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών, όπως η Δ.Ε.Θ. αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Κατ’ επέκταση, η αντοχή της στο χρόνο και η επικαιροποίηση του περιεχομένου της αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για έναν δυναμικό θεσμό με ικανότητα προσαρμογής στις εγχώριες και διεθνείς μεταβολές. Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, με πολλές επικερδείς συμφωνίες, ελπίζοντας ότι η 81η Δ.Ε.Θ. θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού και, κατ’ επέκταση, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter