Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέλος στους πνιγμούς μαθητών επιχειρεί να θέσει το υπουργείο Παιδείας

pnigmos

Τέλος στα ατυχήματα στη θάλασσα που στοιχίζουν τις ζωές παιδιών της σχολικής ηλικίας επιχειρεί να θέσει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας το οποίο καθιστά υποχρεωτικά ,μεταξύ των άλλων ,και τα μαθήματα κολύμβησης για μαθητές του Δημοτικού. Ειδικότερα υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης για μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει και το protothema.gr, και θα έχει εφαρμογή στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο , «σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας-επάρκειας και ειδικότερα: η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών».
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα.
Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.
Να σημειωθεί ότι κατ έτος και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας στην ακτογραμμή της χώρας σημειώνεται μεγάλος αριθμός πνιγμών ατόμων κάθε ηλικίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter