Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον Πειραιά, αναμένεται το "Ελ. Βενιζέλος" με νέα κυβερνητική απόφαση

el.venizelos

Στο λιμάνι του Πειραιά και όχι της Θεσσαλονίκης θα καταπλεύσει τελικά το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.450 μετανάστες από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Λέσβο.

Το πλοίο απέπλευσε το πρωί της Τετάρτης από την Κω και το απόγευμα έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από όπου παρέλαβε τους τελευταίους πρόσφυγες. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να καταπλεύσει απόψε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από όπου με ΚΤΕΛ οι μετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ειδομένη, για να διασχίσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα, επειδή οι 150 από τους 2.450 μετανάστες πρέπει να περάσουν από το Τμήμα Αλλοδαπών στον Πειραιά για τη διακρίβωση στοιχείων, αποφασίστηκε το πλοίο να πάει απευθείας στον Πειραιά, χωρίς ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στις 8:45 το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά.

Πάντως, στη Θεσσαλονίκη έγινε άτυπη σύσκεψη υπό την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την άφιξη των μεταναστών.

Σε αυτή πήραν μέρος: εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο εκπρόσωπος του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, Βασίλη Μωυσίδη, ο λιμενάρχης του ΟΛΘ, Ν.Κλιάκας, ο διοικητής της 4η ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ο πρόεδρος του Λιμένα Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Παντής, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το στέλεχος της Αλληλεγγύης, Βασίλης Τσατσάνης.

 

πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter