Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ: Εορτασμός της Eυρωπαϊκής Hμέρας Uάλασσας

evep 0978

Με την έναρξη της εβδομάδας εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά, το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει όλη την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα για τις Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς, γευσιγνωσίες, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμούς, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις, που περιμένουν τους επισκέπτες στην μεγαλύτερη εκδήλωση της Ευρώπης για τη θάλασσα! Oι περισσότερες από 60 εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», έχουν ήδη ξεκινήσει, σε κάθε γωνιά του Πειραιά και αναμένεται να κορυφωθούν, από τις 28-31 Μαΐου 2015.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ως ένας σύγχρονος φορέας της επιχειρηματικότητας, αλλά και ως κυψέλη της παραγωγικής διαδικασίας, συμμετέχει στη διοργάνωση, με το Δήμο Πειραιά, με μία σειρά δράσεων, όπως η λειτουργία περιπτέρου, ο διαγωνισμός βράβευσης της καλύτερης «γαλάζιας» φωτογραφίας, καθώς επίσης και έκθεση φωτογραφίας, ενώ από 28/5 έως 31/5 θα φιλοξενήσει στο χώρο του, ενδιαφέρουσες ημερίδες και σχετικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών, που προσφέρει το Ε.Β.Ε.Π. προς τις επιχειρήσεις-μέλη του, δίνει τη δυνατότητα προβολής, με σχετικό φυλλάδιο, των επιχειρήσεων, στο Περίπτερό του, που θα λειτουργήσει την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, διοργανώνει διαγωνισμό (λήγει στις 26 Μαΐου) για τη βράβευση της καλύτερης «γαλάζιας» φωτογραφίας, με σημαντικό χρηματικό έπαθλο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία, κυρίως σε νέους και νέες της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης, να αναδείξουν το ταλέντο τους. Μάλιστα, οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων, πρόκειται να παρουσιαστούν στην Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα «Πειραιάς – Θάλασσα - Λιμάνι. Ιστορία και εξέλιξη», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 11.00, στο Ε.Β.Ε.Π. (ώρες λειτουργίας Σαβ./30.05 11.00 – 21.00, Κυρ./31.05, 09.00- 18.00). Ακόμη, θα φιλοξενήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις: «Κάντε Καριέρα στη Θάλασσα/Παρουσίαση Επαγγελμάτων Συνδεδεμένων με τη Θάλασσα, Ναυτιλία & Τουρισμό, από την Ένωση EEMC//MQI», Ημερίδα, με θέμα «Πειραιάς, Θάλασσα και Ναυτιλία: Αναζητώντας όραμα για το μέλλον» του Ομίλου Economia και το παγκόσμιο κίνημα, που προωθεί την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών "Startup Weekend". Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε, τον ιστότοπο του Ε.Β.Ε.Π., www.pcci.gr

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, στο ελληνοκινεζικό site www.chinaandgreece.com, δήλωσε σχετικά:

«...Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα γιορτάζεται, κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου από το 2008, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τονίσει το σημαντικό ρόλο, που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ε.Ε. και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ειδικότερα, εμείς οι λαοί της Μεσογείου, οφείλουμε να προστατέψουμε αυτή την ιστορική και πλούσια θάλασσα, αξιοποιώντας παράλληλα τις τεράστιες δυνατότητές της.

Από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2015, ο Πειραιάς μεταμορφώνεται σε Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η πόλη "φοράει" τα καλά της και αποδεικνύει στο εξωτερικό, ότι μπορεί να αναλάβει διοργανώσεις, μεγάλου βεληνεκούς, όπως η συγκεκριμένη, αλλά και το Συνέδριο της ESPO, τα Ποσειδώνια Κρουαζιέρας. Η εν λόγω διοργάνωση, πιστεύω, ότι αποτελεί αναμφίβολα, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη της υπεροχής της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς επίσης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας και του λιμανιού της, γι' αυτό σας προτρέπω, να την επισκεφθείτε, προκειμένου να πάρετε μία γεύση από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις πειραϊκές επιχειρήσεις για την πρόθυμη συμμετοχή τους, τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. για την έγκριση των απαραίτητων δαπανών σε δύσκολους καιρούς, αλλά κυρίως το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γ. Μώραλη και το Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, κ. Π. Κόκκαλη για την οργανωτική βοήθεια και την εν γένει άψογη, παραγωγική τους συνεργασία.

Τέλος, όλους όσοι εργάστηκαν, ακόμη και εθελοντικά, προκειμένου να οργανώσουν με κάθε λεπτομέρεια και επιτυχία, όλες τις εκδηλώσεις. Ας αποτελέσουν, αυτές οι μέρες θάλασσας για τον Πειραιά, όχι μόνο μία ευχάριστη ανάπαυλα στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα, αλλά τη μελλοντική μόνιμη εικόνα μιας δυναμικής θαλασσινής πόλης και ενός παγκόσμιου λιμανιού...».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter