Τρι05142024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ομιλία Αλ. Αργουδέλη στην εκδήλωση του προγράμματος CycleCities

argoudelis-12

Στην τελική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος CycleCities που πραγματοποιείται το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου στο Ε.Β.Ε.Π., πραγματοποίησε ομιλία ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, η οποία είναι η ακόλουθη:

«Σας καλωσορίζω και εγώ προσωπικά και ως Δήμος στην πόλη – λιμάνι του Πειραιά και στην τελική εκδήλωση του CycleCities, όπου το επόμενο τριήμερο θα φιλοξενηθεί εδώ, στον Πειραιά.

Ένας από τους κύριους στόχους ήταν να αναδειχθεί ουσιαστικά η χρήση του ποδηλάτου και της βιώσιμης κινητικότητας στην καθημερινότητά μας, σε συνδυασμό πρώτα με την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των πόλεων – λιμένων.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχουν ουσιαστικές μελέτες και παρεμβάσεις στις πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά μόλις τώρα έχει μπει στη διαδικασία πραγματοποίησης έργων, αλλά και ενεργειών που μπορούν να επιφέρουν επιθυμητά αποτελέσματα σε σχέση με το έργο CycleCities και γενικότερα έργα σαν κι αυτό.

Σε αυτό λοιπόν, συμβάλλει πρωτίστως, η έλευση του Μετρό και του Τραμ στην πόλη μας, όσο και οι συγκοινωνιακές τροποποιήσεις που πραγματοποιούνται σε συνδυασμό πάντα και με την επιβαλλόμενη ανάπτυξη της κρουαζιέρας από το δήμο μας. Ενέργειες που βοηθούν και πιο χαρακτηριστικά θα έλεγα οδηγούν σε σχέση με το CycleCities στην ανάπτυξη και ανάδειξη τέτοιων έργων.

Λαμβάνοντας χώρα, εδώ στην πόλη – λιμάνι του Πειραιά το τελικό συνέδριο, μέσα από το διαπεριφερειακό εργαστήριο με τους εταίρους και τις ήδη υπάρχουσες εμπειρίες και τις νέες τους ιδέες, θα έχει ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρον για μας ως δήμος και ως πολίτες, οι παρατηρήσεις τους και οι θέσεις τους. Αυτό, καθώς επιζητείται η ανταλλαγή των καλών τακτικών και πράξεων από τους ήδη ενεργούς και συμμετέχοντες εταίρους στο έργο του CycleCities, για την εύρεση αλλά και την ανάδειξη- υπόδειξη δυναμικών διαδρομών, αλλά και χρήσεων γης εντός του Πειραιά, αλλά και της Περιφέρειας του Πειραιά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου - εδώ να σημειώσουμε ότι είναι άλλο ένα έργο που εκτελείται από ευρωπαϊκούς πόρους σε ποσοστό περίπου 85% και από εθνικούς κατά 15% - καθώς θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για μένα προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά, αλλά κυρίως ως πολίτης αυτής της πόλης».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter