Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Δ.Πειραιά παρουσίασε τον 'πιλότο' του για Urban Logistics και Διαχείριση Απορριμμάτων

dimos-pirea-554

Kαινοτόμες δράσεις, Πολιτικές, Στρατηγικές και Μέτρα αναφορικά με τη διαχείριση της αστικής εφοδιαστικής αλυσίδας σε πόλεις της Μεσογείου, παρουσίασαν οι 11 εταίροι του ευρωπαϊκού έργου SMILE (Smart Green Innovative Urban Logistics for Energy efficient Mediterranean cities), σε ημερίδα στις 22 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ, στο πλαίσιο του 4ου εργαστηρίου και της Τεχνικής συνάντησης των εταίρων του έργου.

Υπό τη διοργάνωση του Δ. Πειραιά και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για τους σκοπούς του project SMILE, όσο και να λάβουν γνώση για τις πιλοτικές εφαρμογές του προγράμματος.

Ειδικότερα ο Δήμος Πειραιά, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, ανέλυσε τις δύο πιλοτικές ενέργειες που θα υλοποιήσει: α) αυτόματες βυθιζόμενες μπάρες που τοποθετούνται (ως ICT εργαλεία) σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου της πόλης, ώστε να μετρηθεί και ελεγχθεί το πώς γίνεται ο ανεφοδιασμός των επιχειρήσεων-καταστημάτων σε αυτή την ελεγχόμενη περιοχή, και β) τον ανασχεδιασμό των δρομολογίων των οχημάτων καθαριότητας του Δ. Πειραιά, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω μείωσης των αέριων ρύπων (waste management), αλλά και να επιτυγχάνεται η ελάχιστη δυνατή κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα απορριμματοφόρα οχήματα.

Ο Πειραιάς, είναι μία από τις 6 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν εφαρμόσει πιλότους για την βελτίωση της αστικής διανομής και την μοντελοποίηση όλων των 'πράσινων' πρακτικών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στην 4η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου SMILE, με αντικείμενο «Πολιτικές και Στρατηγικές για Έξυπνες Καινοτόμες Δράσεις Διαχείρισης Αστικής Εφοδιαστικής με Στόχο Πράσινες και Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις στην Περιοχή της Μεσογείου», συμμετείχαν και παρενέβησαν εκπρόσωποι του Δ. Πειραιά του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ, του ITS Hellas και της ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ στο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης που ακολούθησε, παρενέβησαν παράλληλα εκπρόσωποι του Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος, του Σωματείου Ελαφρών Φορτηγών Πειραιά, του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), της εταιρείας Navigate Ltd, αλλά και εκπροσώπων ιδιωτικών εταιρειών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter