Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα Δικαστήρια θα παραμείνουν στον Πειραιά

diakastiria-pirea-1111

Σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Ν. Κανελλόπουλος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης, ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Γ. Μπενέτος και ο Πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Ν. Μανεσιώτης, για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θεώρησε θετική την πρόταση των φορέων να μεταστεγαστούν στο κτίριο της Ραλλείου Σχολής, το οποίο παραχωρείται από τον Δήμο Πειραιά, το Πρωτοδικείο, το Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες, μόλις γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Το Υπουργείο επίσης πρότεινε όπως τα Διοικητικά δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες Δικαστικές υπηρεσίες να μεταστεγαστούν στο κτίριο ΚΕΡΑΝΗΣ, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της Ραλλείου Σχολής και μετά να μεταστεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ, στο οποίο θα έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, είναι ότι το σύνολο των Δικαστηρίων Πειραιά πρέπει να βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά και μάλιστα στο κέντρο της, δεδομένου και ότι αυτή τη στιγμή τα κενά, ελεύθερα και με χαμηλό τίμημα κτίρια στο κέντρο, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, περισσεύουν.

Οι φορείς της πόλης επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση του Υπουργείου και συμφώνησαν, όπως εντός επτά ημερών πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, για την λήψη οριστικών αποφάσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter