Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός...

xiros-000

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούνται σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες, όπως ήταν υποχρεωμένος, στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ύστερα από άδεια διάρκειας εννέα ημερών που είχε λάβει λόγω των εορτών.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για την όγδοη εννιαήμερη άδεια που είχε λάβει προκειμένου να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου κατοικεί η αδερφή του.

Την αντίδραση του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η δήλωση του δικηγόρου του, Φρακγίσκου Ραγκούση, ο οποίος αναφερόμενος στην εξαφάνιση του εντολέα του έκανε λόγο για «πολιτική απόδραση» .

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό νωρίτερα σήμερα ο κ. Ραγκούσης: «Δεν είχα επικοινωνία μαζί του, ωστόσο η μακροχρόνια σχέση μας, μου επιτρέπει να πω πως πρόκειται για πολιτική απόφαση, απόλυτα συνεπή με την επαναστατική του δράση». «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», προσέθεσε.
Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι αποφάσισε να αποδράσει, ο δικηγόρος του Χρ.Ξηρού απάντησε θετικά και έκανε λόγο για «κάποια αιτήματα που υπάρχουν σήμερα, που ίσως τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την δήλωση του κ. Ραγκούση , περί «πολιτικής απόδρασης» του πελάτη του, ενώ όπως ανέφερε πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του συστήματος αδειών για συγκεκριμένους κρατούμενους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter