Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Και νέο παρ΄ ολίγον ατύχημα με γέφυρα στις ΗΠΑ

0Οκλ

Ρυμουλκούμενη φορτηγίδα έπεσε επάνω σε γέφυρα αυτοκινητόδρομου πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας το Σάββατο, προκαλώντας ένα σύντομο κλείσιμο για ελέγχους ασφαλείας. Η φορτηγίδα υπέστη σοβαρές ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά ευτυχώς η γέφυρα δεν έπαθε τίποτα από την πρόσκρουση. Μηχανικοί αυτοκινητοδρόμων αξιολόγησαν τη δομή και την έδωσαν στην κυκλοφορία περίπου τρεις ώρες μετά την καταστροφή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Μεταφορών της Οκλαχόμα.
Οι καταστροφές φορτηγίδων απο προσκρούσεις είναι ένας επαναλαμβανόμενος τύπος ατυχήματος στις εσωτερικές πλωτές οδούς των ΗΠΑ, όπου οι ελιγμοί από κοντά και τα ισχυρά ρεύματα είναι κοινά. Ο οργανισμός προτύπων αυτοκινητοδρόμων της Αμερικής, AASHTO, έχει δημιουργήσει πρότυπα για την αξιολόγηση του κινδύνου μιας συμμαχίας και την πρόληψη ζημιών και οι κατασκευές γεφυρών που κατασκευάστηκαν από το 1991 έπρεπε να λάβουν υπόψη αυτούς τους παράγοντες.
Η γέφυρα I-59 δεν απέχει πολύ από τη γέφυρα I-40 στο Webbers Ferry της Οκλαχόμα, η οποία κατέρρευσε μετά από πρόσκρουση με μια φορτηγίδα το 2002 και στοίχησε τη ζωή 14 ατόμων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter