Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις δημητριακών στις ουκρανικές περιφέρειες της Οδησσού και του Δούναβη

0bulk carrier

Η Ρωσία στοχοθέτησε λιμάνια στη νότια περιφέρεια της Οδησσού και στην περιοχή του Δούναβη στη διάρκεια νυκτερινών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε τουλάχιστον μία εγκατάσταση αποθήκευσης δημητριακών, ανακοινώθηκε σήμερα από ουκρανικές στρατιωτικές και τοπικές αρχές.

Οι επιθέσεις αυτές είναι οι πιο πρόσφατες απ' όσες έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία εναντίον λιμενικών υποδομών στο Δούναβη, τον οποίο η Ουκρανία χρησιμοποιεί για να μεταφέρει δημητριακά στο ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας αφότου η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και επέτρεπε στο Κίεβο να εξάγει δημητριακά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Ο εχθρός έπληξε εγκαταστάσεις αποθήκευσης δημητριακών και ένα συγκρότημα παραγωγής και μεταφοράς στην περιφέρεια του Δούναβη. Πυρκαγιά ξέσπασε στις αποθήκες και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Πυροσβέστες συνεχίζουν να εργάζονται», ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε καταχώρισή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται σωροί δημητριακών κάτω από το καμένο και κατεστραμμένο κέλυφος της εγκατάστασης αποθήκευσης.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ δήλωσε πως η επίθεση στην περιφέρειά του διήρκεσε τρεις ώρες και πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε εννέα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Δυστυχώς υπήρξαν πλήγματα στα συγκροτήματα παραγωγής και μεταφοράς, όπου ξέσπασε πυρκαγιά... Ζημιές έχουν υποστεί εγκαταστάσεις αποθήκευσης δημητριακών», ανέφερε ο Κίπερ μέσω της Telegram.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε αργότερα σήμερα πως κατέρριψε 11 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία.

Πηγή στη βιομηχανία είπε στο Ρόιτερς πως τα ουκρανικά λιμάνια στο Δούναβη ήταν οι κύριοι στόχοι. Η Ουκρανία διαθέτει δύο μεγάλα λιμάνια στο Δούναβη, το Ισμαήλ και το Ρένι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter