Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε χιλιάδες απολύσεις προχωρά η BP

bo 88443

Χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η BP, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική εταιρία πετρελαίου και αερίου πρόκειται να μειώσει το προσωπικό της κατά 5%. Η BP ανέφερε πως στοχεύει στη μείωση του προσωπικού της κατά 4.000 μέχρι 20.000 εργαζόμενους καθώς υφίσταται ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που κοστίζει 3,5 δισ. δολάρια. Η εταιρία τόνισε πως στα τέλη του 2015 απασχολούσε 80.000 άτομα.

Με τις τιμές του αργού σε χαμηλά 12ετίας, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου και αερίου στον κόσμο συνεχίζουν την επιθετική περικοπή δαπανών φέτος, αφού έχουν έρθει αντιμέτωποι με την πλέον μακρά περίοδο μειώσεων στην επένδυση εδώ και δεκαετίες.

«Επιθυμούμε να απλοποιήσουμε τη δομή μας και να ελαττώσουμε τα κόστη, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια», ανέφερε εκπρόσωπος της BP. Όπως διευκρίνισε, στη Βόρεια Θάλασσα η εταιρία σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό κατά 600 άτομα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με τις περισσότερες περικοπές να γίνονται το 2016.

Εταιρίες πετρελαίου, περιλαμβανομένων των Shell και Chevron, έχουν ήδη προχωρήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις παγκοσμίως, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πτώση της τάξης σχεδόν του 75% στις τιμές πετρελαίου από τον Ιούνιο του 2014, η οποία έχει οδηγήσει σε κατάρρευση των κερδών τους.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter