Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΕΕ: Το ΥΝΝΠ ανακοίνωσε πρόσφατα την τροποποίηση του διεθνούς διαγωνισμού για 73 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

0ΝΕΕ77

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε πρόσφατα την τροποποίηση του διεθνούς διαγωνισμού για τις 73 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας, για την περίοδο 2023-2024.
Σημειώνεται πως -βάσει των όρων του διαγωνισμού όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια- όσο μικρότερη είναι η ηλικία ενός πλοίου, τόσο υψηλότερο είναι το μίσθωμα που προϋπολογίζει το υπουργείο Ναυτιλίας.
Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η προσέλκυση νεότερων και πιο σύγχρονων πλοίων στην εξυπηρέτηση γραμμών που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Επιπλέον, στη διαδικασία αξιολόγησης των πλοίων ενδέχεται -όπως όλα δείχνουν- να ληφθούν υπόψη και δείκτες που αφορούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και τη συμμόρφωση του πλοίου και της διαχειρίστριας εταιρείας με τα πρότυπα ESG. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΝΕΕ εξέδωσε πρόσφατα τον Οδηγό Εφαρμογής Πρακτικών ESG (Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/3uwsdHd ).
Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος συμμετέχει στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και -ως θεσμικός σύμβουλος του Ελληνικού κράτους σε θέματα Ναυτιλίας- συνδράμει στη διαδικασία ορισμού των βασικών αρχών που διέπουν το διαγωνισμό, προς όφελος των νησιωτών αλλά και της ελληνικής πολιτείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter