Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρίσιμες συσκέψεις- Επι τάπητος το ύψος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (UPD)

0επιβατες

Το ύψος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά περίπτωση και ανά κατεύθυνση αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συσκέψεων στο μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών Νησιωτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης αλλά και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σε μία προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός στα κόστη μεσούσης και της τουριστικής περιόδου. Η κίνηση της κυβέρνησης είναι ακαριαία για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τους τουριστικούς φορείς αλλά και τους εκπροσώπους των νησιωτικών οικονομιών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να έχει δηλώσει για την ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών για το εν λόγω θέμα. Το αποτέλεσμα των συσκέψεων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στον ορίζοντα κυβερνητική πρωτοβουλία για το θέμα των αυξημένων τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Εν μέσω της τουριστικής σεζόν ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία για το θέμα των αυξημένων τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Νωρίτερα σήμερα ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναγνώρισε πως πρόκειται για ένα «σοβαρό ζήτημα», τονίζοντας πως η κυβέρνηση το παρακολουθεί. Όπως είπε: «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα ζήτημα στην τύχη του» παραπέμποντας και «στις άμεσες παρεμβάσεις όπως αυτές που έγιναν στο ζήτημα της ενέργειας, της ακρίβειας των τροφίμων που είχαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που συνεχίζονται. Το παρακολουθούμε και θα ενημερωθείτε άμεσα για τα νεότερα από την κυβέρνηση» πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών ταξιδιών αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια» της φετινής τουριστικής σεζόν με τον εσωτερικό τουρισμό να έχει δεχθεί τις ισχυρότερες πιέσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter