Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σήμερα οι έρευνες στο γκαράζ του «Norman Atlantic»

68507C9547B8F7DD2FAB53F3C940BD15

Μέσα στην ημέρα ξεκινούν οι έρευνες στα γκαράζ του «Norman Atlantic», στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Πυροσβέστες θα επιχειρήσουν να μπουν στο πλοίο από την πόρτα εισόδου που χρησιμοποιεί ο «πιλότος» και στη συνέχεια θα μπουν με κάμερες υπέρυθρων ακτίνων στα γκαράζ, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη ανθρώπων που μπορεί να παγιδεύτηκαν μέσα στα οχήματα και οι οποίοι αναμένεται να έχουν απανθρωκωθεί ολοσχερώς λόγω της συνεχούς καύσης και των υψηλών θερμοκρασιών.

Συγγενείς των αγνοουμένων περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», εάν ο εισαγγελέας ζητήσει στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης να αδειάσουν τα γκαράζ από τα κατεστραμμένα οχήματα τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει στο Μπρίντιζι, καθώς δεν διαθέτει τις υποδομές. Επίσης, στο σημείο που βρίσκεται δεμένο το πλοίο δεν μπορεί να ανοίξει ο καταπέλτης στην πρύμνη.

Στο Μπρίντεζι βρίσκεται και κλιμάκιο πραγματογνωμόνων, ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχει φτάσει κλιμάκιο τεχνικών αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής. Εάν αποφασιστεί ότι το πλοίο είναι αξιόπλοο πιθανότατα μέσα στη βδομάδα το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στο Μπάρι κάτι που επιθυμεί και ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter