Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

Ασία- Ευρώπη σιδηροδρομικώς…

0Kina trenoΕπιταχύνει ο «σιδηροδρομικός δρόμος του μεταξιού».

Δύο μήνες αναστάτωση…

0koytiΔύο ίσως και περισσότερους μήνες αναστάτωση θα  στοιχήσει στην εφοδιαστική το ατύχημα του Ever Given στο Σουέζ καθώς τα λιμάνια της Β. Ευρώπης θα πιεστούν το προσεχές δεκαπενθήμερο εκτιμά ο Rolf Habben Jansen γενικός διευθυντής της Hapag-Lloyd.

Οικονομικά στοιχεία έτους από την COSCO SHIPPING Ports

0Piraeus cropPearl River Delta, Southwest Coast και Overseas regions αποτελούν τους άξονες ανάπτυξης έργου στο λιμενικό της σύστημα σύμφωνα με τα στοιχεία οικονομικής ανάλυσης που έδωσε στην δημοσιότητα η COSCO SHIPPING Ports.

«Φωτιά» στα…πληκτρολόγια έβαλε το Σουέζ

0koytiΤα πρώτα συμπεράσματα περί των προβλημάτων που προκάλεσε στην εφοδιαστική το συμβάν στο Σουέζ αλλά και εκείνα που έχουν εξαχθεί από τα πρώτα κύματα της πανδημίας έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο αναλυτών που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα επίσπευσης της ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής για την αποφυγή «ασύμμετρων απειλών».

«Σφραγίδα» στην αλλαγή της φιλοσοφίας των logistics «έβαλε» το Σουέζ

0Kina treno«Σφραγίδα» στην αλλαγή της φιλοσοφίας των logistics έβαλε το Σουέζ με τον εξαήμερο αποκλεισμό του από την προσάραξη πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ντόμινο καθυστερήσεων λόγω Σουέζ

0koytiΚρίση συμφόρησης στους ευρωπαϊκούς λιμένες και όχι μόνο «φοβούνται» και απεύχονται αναλυτές που έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο «ατύχημα» του αποκλεισμού της διώρυγας του Σουέζ από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

«Τρέχει» η ψηφιοποίηση στην εφοδιαστική

0koytiΟι επενδύσεις στην ψηφιοποίηση σε όλες τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν επιταχυνθεί τους τελευταίους 12 μήνες και πολλές εταιρείες εφαρμόζουν τώρα έξυπνη τεχνολογία στις δραστηριότητές τους για πρώτη φορά, σύμφωνα με την έκθεση του DP World's Trade in Transition.

Επιτάχυνση ψηφιοποίησης λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου

0rotterdamΗ εκρηκτική ανάπτυξη στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ωθήσει την εφοδιαστική στο σύνολό της στα όριά της.

Μείωση της συμφόρησης με ορατότητα…

0Containers stackedΕλέω πανδημίας πολλές προτάσεις έχουν πέσει στο «ψηφιακό τραπέζι» για την μείωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλλά και της απαλλαγής των λιμένων από το congestion.

Αυξητική η κίνηση στα Αμερικανικά λιμάνια

0koytiΟι εισαγωγές στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν θεαματικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ θα παρουσιάσουν μείωση στο δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των National Retail Federation και Hackett Associates.

«Μακριά» τα λιμάνια από το shoreside power

0πρίζες για πλοίαΤεράστια απόσταση χωρίζει τα ανά τον κόσμο λιμάνια από το την παροχή από την ξηρά ηλεκτροδότησης των πλοίων(shoreside power) για την μείωση των αέριων ρύπων.

Σε «ρότα» τυποποίησης τα λιμενικά data

0digital port rotterdamΣε «ρότα» τυποποίησης εισέρχονται τα λιμενικά data με στόχο να απαλλάξει τα πλοία από την ανταλλαγή διαφορετικά δομημένων συνόλων δεδομένων με τις λιμενικές κοινότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

«Ανεβάζουν στροφές» τα Κινεζικά λιμάνια

0Containers stacked«Με το δεξί» μπήκε ο Ιανουάριος, όσον αφορά στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τα Κινεζικά λιμάνια που κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους διψήφιες αυξήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Στα «τάρταρα» η αξιοπιστία- Congestion crisis στα αμερικανικά λιμάνια

0Containers stackedΔύο webinar ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν την πραγματική εικόνα του χάους που επέφερε η πανδημία στις εμπορευματικές ροές.

Μετά την Τεργέστη…

0HHLAΜετά την επένδυση στο λιμάνι τα Τεργέστης η HHLA πρόκειται να επενδύσει στην ανάπτυξη «σιδηροδρομικού λιμένα» στην Ουγγαρία.

«Φέρνει» χρηματοδότηση για τα λιμάνια η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

0amsterdamΤο ενδεχόμενο αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την γενικότερη προσπάθεια μείωσης των αέριων ρύπων εξετάζουν λιμάνια της Β. Ευρώπης με «φόντο» την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Χάος με τα «κουτιά» και τα lockdown

0Stacked containers colourfulTo congestion στα μεγάλα λιμάνια ανά τον κόσμο «ευθύνεται» για τους χαμηλές ροές κενών εμπορευματοκιβωτίων εκτιμά ο Drewry σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα webinar.

Ψηφιακό δίδυμο αναπτύσσουν «ανταγωνιστές» του Πειραιά

0rotterdamΨηφιακές «δεξιότητες» ετοιμάζονται να προτάξουν μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια που διαγκωνίζονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου και της Ευρώπης τα οποία «ανταγωνίζονται» τον Πειραιά.

Σε αναζήτηση «κενών κοντέινερ» το διεθνές εμπόριο

0koytiΣτις επιπτώσεις για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο από την έλλειψη κενών εμπορευματοκιβωτίων αναφέρεται σε άρθρο του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης. Ειδικότερα σημειώνει τα ακόλουθα:

«Πίσω» στην… ψηφιοποίηση τα λιμάνια

0digital port rotterdamΜπορεί οι κούρσες για περισσότερους αυτοματισμούς στα λιμάνια να «τρέχουν 100άρια» αλλά στην ψηφιοποίηση οι ρυθμοί είναι «βάδην».

Τι «περιμένουν» τα λιμάνια το 2021

0koytiΆκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η χρονιά για το παγκόσμιο λιμενικό σύστημα καθώς οι «εμπειρίες» από την πανδημίας το 2020 αναμένεται να επιδράσουν επί τα βελτίω στην εφοδιαστική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter