Δευ12172018

Last updateΔευ, 17 Δεκ 2018 2pm

SeaNation790X90

Διψήφια αύξηση στη δαπάνη για Έρευνα & Ανάπτυξη σε Κίνα και Ευρώπη

economy 94353Αύξηση κατά 11% της ετήσιας παγκόσμιας εταιρικής δαπάνης σε R&D κατά το 2018, αγγίζοντας τα 782 δις δολάρια ετησίως καταγράφει η ετήσια ανάλυση των 1000 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στον κόσμο με βάση την επένδυση σε R&D. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Strategy& , μέλος του παγκόσμιου δικτύου PwC.

«Κόκκινο φανάρι» στα σύνορα για τις υπερταχείες εμπορευματικές μεταφορές;

2 bagonia oseΜπορεί να έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια ευρώ, να «τρέχουν» από 20ετίας ευρωπαϊκά προγράμματα για τις συνδυασμένες και ειδικότερα τις σιδηροδρομικές μεταφορές αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη κατορθώσει να αποκτήσει ενιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο υπερταχέων μεταφορών.

Θετική η ένταξη στην ΕΕ λέει η πλειοψηφία των Ελλήνων

0simaies eeΑύξηση στο ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν θετικό το γεγονός της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ καταγράφεται ένα χρόνο πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, ανησυχία ωστόσο για την πορεία των πραγμάτων.

Αν και νησί, η Ιρλανδία είναι η λιγότερο ναυτική χώρα της Ευρώπης

container 8425Η Ιρλανδία μαζί με την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βρετανία (ακόμη...) είναι μια από τις τέσσερις νησιωτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μολοντούτο, είναι η χώρα που χρησιμοποιεί λιγότερο και από τις 27 εταίρους της στην ΕΕ τη θαλάσσια οδό στο εξωτερικό της εμπόριο.

«Κτυπήματα» από Ισλαμιστές και στη θάλασσα «βλέπει» το ΝΑΤΟ

natoΤο κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «κτυπημάτων» Ισλαμιστών και σε θαλάσσιους στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και όχι μόνο έκρουσε το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τελευταία ενημέρωση στο Λονδίνο ο Βρετανός αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ, Κλάιβ Τζόνστον, σημείωσε μεταξύ άλλων η τρομοκρατική οργάνωση επιχειρεί να χτίσει ναυτική δύναμη και να εξαπολύσει επιθέσεις σε κρουαζιερόπλοια ή εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας εξελιγμένα όπλα μέσω θαλάσσης.

Μεσόγειος: «Η θάλασσα των νεκρών» παράνομων μεταναστών;

lathrometanastes-italia-LΣυγκλονιστικοί είναι οι αριθμοί των επίσημα καταγεγραμμένων ... νεκρών παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα την τελευταία τριετία όπως παρουσιάζονται σε έκθεση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται και οι αιτίες της μαζικής προσπάθειας από χώρες της Β. Αφρικής και το ανατολικό «πέταλο» της Μεσογείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter