Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 6pm

Πανελλήνιο διαγωνισμός εικαστικής τέχνης με θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!» προκήρυξε η HELMEPA

0χελΠαΗ Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, μία από τις πιο ιστορικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα για καθαρές και υγιείς θάλασσες, καλεί μαθητές/τριες Λυκείου (Α’ Β’ Γ’) να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο για την προστασία και υγεία των θαλασσών (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κάποιο σύνθημα) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Τέχνης με θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!».

Μετατρέπει κινητήρες πλοίων για καύση μεθανόλης η Wärtsilä

0Wärtsilä 46FΗ Wärtsilä γνωστοποίησε ότι θα μετατρέψει δύο κινητήρες Wärtsilä 46F για να τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν μεθανόλη ως καύσιμο, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια μετατροπή για τον συγκεκριμένο τύπο κινητήρα.

Έως 25% μειώνουν την παραγωγή αερίων ρύπων πλοίων τα καθαρά κύτη πλοίων από βιορρυπαντές

0glofoulingΗ Global Industry Alliance (GIA) για τη θαλάσσια βιοασφάλεια συμφώνησε στο επόμενο στάδιο των σχεδίων της για την αντιμετώπιση των υδρόβιων χωροκατακτητικών ειδών μέσω της διαχείρισης των βιολογικών εναποθέσεων.

Η καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης ξεκινάει από το νηπιαγωγείο με την παιδική HELMEPA

0Σεμίραμις ΠαληούΜέλη της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας 11.653 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συνάντησης Αντιπροσώπων και μέσω της τεχνικής design thinking κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα για τη ρύπανση που δημιουργούν τα πλαστικά: «Για τη θάλασσα που αγαπώ, σας στέλνω ένα μήνυμα σημαντικό: Την πλαστική ρύπανση εδώ και τώρα σταματώ, για έναν πλανήτη λαμπερό!».

Ε.Ε.Ε.: Η συμφωνία για τον Κανονισμό FuelEU Maritime θετική εξέλιξη για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

0εεεΗ Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για τον κανονισμό FuelEU Maritime, που αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο των προμηθευτών καυσίμων για τη διάθεση των απαιτούμενων ναυτιλιακών καυσίμων.

Ολλανδοί προωθούν την αιολική πρόωση στα πλοία

0carolina with ventifoilsΤέσσερεις Ολλανδικές ναυτιλιακές εταιρίες θα πρωτοπορήσουν στην 3η γενιά VentoFoils που παράγονται από την eConowind, καθιστώντας ενεργούς πρεσβευτές της αιολικής πρόωσης των πλοίων.

Greener Shipping Summit :Η συνεργασία αποτελεί το κλειδί για ασφαλή απανθρακοποίηση

0Greener Summit March 1166Μολονότι η γνώση και η εκπαίδευση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι απαραίτητη, «η εκπαίδευση δεν πρέπει να υποτιμά και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σημασία των παραδοσιακών αξιών και αρχών» δήλωσε ο Πάνος Κουρκουντής, κεντρικός ομιλητής στο Greener Shipping Summit.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ