Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Η ΕΕΕ χαιρετίζει την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού για ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών για Εναλλακτικά Ναυτιλιακά Καύσιμα και Τεχνολογίες και δηλώνει την ετοιμότητά της να συνδράμει στην πρωτοβουλία αυτή

veniamis 770Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει την επίκαιρη πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών για Εναλλακτικά Ναυτιλιακά Καύσιμα και Τεχνολογίες για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

Υδρογόνο, αμμωνία, μεθανόλη...

aerioi rypo 0098Υδρογόνο, αμμωνία, μεθανόλη είναι τα κορυφαία εναλλακτικά καύσιμα που δοκιμάζονται για τη μείωση των εκπομπών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως προσδιορίζονται από την πύλη NextGEN.

Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν την υιοθέτηση καθαρών καυσίμων, αλλά…

rupoi ploion6Η ECSA υποστηρίζει τον στόχο της πρότασης fuelEU Maritime για την προώθηση της υιοθέτησης καθαρότερων καυσίμων στη ναυτιλία.

Στην αμμωνία επενδύει και η MOL

0MOL LogoΗ MITSUI OSK Line «βλέπει» τους κινητήρες πλοίων που χρησιμοποιούν για την πρόωση καύσιμο αμμωνίας ως μία από τις μελλοντικές λύσεις στο πρόβλημα της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.

Επενδύει στα «πράσινα καύσιμα» η MAERSK

maersk triple e portoffelixstoweΝέα επένδυση για την MAERSK στον τομέα της παραγωγής «πράσινων καυσίμων».

Συνεργασία για τη ναυτιλία μηδενικού άνθρακα

rupoi ploion6Η John Swire & Sons Limited, η μητρική εταιρεία του Ομίλου Swire, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Κέντρο Maersk Mc-Kinney Møller για τη ναυτιλία μηδενικού άνθρακα.

Υπέρ των οδικών μεταφορών;

Grimaldi2 8854Ένα «εφιαλτικό σενάριο» ακύρωσης των προσπαθειών που εκτείνονται σε βάθος δεκαετίας και πλέον για την εκτροπή φορτίων από τις οδικές στις θαλάσσιες μεταφορές, που επιχειρούν οι Βρυξέλλες, επέσεισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi με έδρα τη Νάπολη Εμανουέλε Γκριμάλντι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ