Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Σκυλακάκης στο Our Ocean Youth Leadership Summit: Το σλόγκαν για εσάς δεν είναι «save the planet», είναι σώστε την ανθρωπότητα

0Σκυλ88Με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και Υπουργών, ερευνητών, ωκεανογράφων, εκπρόσωπων σημαντικών Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, αλλά και νέων με περιβαλλοντικές ανησυχίες ξεκινάει το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9), μία από τις σημαντικότερες, περιβαλλοντικές, διεθνείς Διασκέψεις που έχει κληθεί να διοργανώσει και να φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Ξεκινά αύριο στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

0ocean19Η Ελλάδα, σηματοδοτώντας τη βούλησή της να συμβάλλει ενεργά, στις διεθνείς προκλήσεις της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει την προστασία των ωκεανών, φιλοξενεί την 9η διεθνούς διάσκεψης για τους ωκεανούς «Our Oceans» (OOC-9), που θα πραγματοποιηθεί 16-17 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δανία: Τέλος στις απορρίψεις scrubber ανοικτού βρόχου

rypansi thalassaΗ κυβέρνηση της Δανίας προσχώρησε στον αυξανόμενο κατάλογο των χωρών που αναλαμβάνουν δράση κατά των scrubber ανοιχτού βρόχου, έχοντας καταλήξει σε μια «ευρεία πολιτική συμφωνία» για την απαγόρευση της απόρριψης νερού πλύσης από scrubber στα ύδατά της, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

Η μεγαλύτερη προμήθεια bio-LNG

0Hapag LLoyd LargestΗ Hapag-Lloyd δοκιμάζει το bio-LNG  ως καύσιμο πλοίων. Στη μεγαλύτερη επιχείρηση ανεφοδιασμού bio-LNG από πλοίο σε πλοίο, ο όμιλος STX και η Titan Clean Fuels προμήθευσαν 2.200 τόνους εναλλακτικού καυσίμου για το Brussels Express της Hapag-Lloyd στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Συμφωνία για «πράσινα» καύσιμα υπέγραψαν ΗΜΜ - SIPG

0HMMΗ HMM υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με το Shanghai International Port Group (SIPG) σχετικά με τη συνεργασία εφοδιασμού καθαρών καυσίμων πλοίων.

Η Ειδική Απεσταλμένη για τους Ωκεανούς Δρ. Αυγερινοπούλου στην 11η Ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τους Ωκεανούς στη Λισαβόνα

0Αυγ34Στην 11η Ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που διοργανώθηκε στη Λισαβόνα από τον Economist συμμετείχε η Ειδική Απεσταλμένη του Έλληνα Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, Συντονίστρια του «Our Ocean 2024», Δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην Washington DC

0Hel22Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPA που ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια σειρά ωφέλιμων συναντήσεων με την ηγεσία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG), τη NAMEPA και άλλους φορείς στην Washington DC, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα πρόληψης ρύπανσης, ασφάλειας στη θάλασσα και βιώσιμης ανάπτυξης στην εποχή της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ