Παρ07192024

Last updateΠαρ, 19 Ιουλ 2024 6pm

Ενστάσεις ΙΒΙΑ για τον CII

0BunkeringΗ IBIA με ανακοίνωσή της προβάλει τις ενστάσεις της για τον CII επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι για να επιτευχθεί η πρόθεση του ΙΜΟ, ο CII πρέπει να είναι κατάλληλος για κάθε ναυτιλιακό τομέα. 

Κραυγή των ωκεανών – Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

0ANUΣήμερα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν επιστήμονες της θάλασσας, να ενημερωθούν για τον άγνωστο κόσμο των ωκεανών, να ανακαλύψουν την αποστολή και το πλήρωμα του ερευνητικού πλοίου TARA και να παρακολουθήσουν ζωντανά πειράματα που αφορούν τον κόσμο του νερού.

Διμερής συνάντηση

0WA0001Διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Ειδικής Απεσταλμένης του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του κ. Frederic Genta, Υπουργού Προσέλκυσης Επενδύσεων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Μονακό.

Στην Ελλάδα ο τελευταίος σταθμός της πρώτης πανευρωπαϊκής αποστολής για τις ανθρώπινες επιπτώσεις στις θάλασσες

0TaraOceanΗ πρώτη πανευρωπαϊκή αποστολή για τη μελέτη των ανθρώπινων επιπτώσεων στις θάλασσες και τις παράκτιες περιοχές με προηγμένα κινητά εργαστήρια και το φημισμένο ωκεανογραφικό σκάφος Tara κάνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο δειγματοληψίες κατά μήκος της Βαλτικής, της Βόρειας Θάλασσας, της ακτογραμμής του Ατλαντικού και της Μεσογείου.

Ο CII στην τρέχουσα μορφή του είναι ανεπαρκής

rupoi ploion6Με τις συζητήσεις σχετικά με τον Δείκτη Έντασης Άνθρακα (CII) του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) να πρόκειται να ξαναρχίσουν στη συνεδρίαση 82 της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) τον Σεπτέμβριο, η INTERCARGO, η ένωση των ναυτιλιακών εταιρειών ξηρού χύδην φορτίου, μαζί με τις άλλες παγκόσμιες ναυτιλιακές ενώσεις, εξέδωσαν σχετική κοινή δήλωση πολιτικής προς τον ΙΜΟ ζητώντας αλλαγές στα ελαττώματα του δείκτη έντασης άνθρακα (CII).

Έκθεση για την ολίσθηση μεθανίου

0πρασινηΚυκλοφόρησε η πρώτη έκθεση της MAMII που περιγράφει λεπτομερώς την έρευνα, τις δοκιμές και τα απαιτούμενα βήματα για τη δημιουργία μεγαλύτερης κατανόησης και την εξάλειψη των προβλημάτων ολίσθησης μεθανίου που σχετίζονται με πλοία που χρησιμοποιούν το εν λόγω καύσιμο για την πρόωσή τους.

Συνέδριο της Hemlepa στα Ποσειδώνια 2024 Ανθεκτικότητα της ναυτιλίας στην κλιματική αλλαγή και κεντρικό μήνυμα «Η ισχύς εν τη ενώσει»

0HEL67Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της HELMEPA στα Ποσειδώνια 2024, σε στεριά και θάλασσα, με κορωνίδα των δράσεων το συνέδριο που έλαβε χώρα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με θέμα "Shipping Resilience to Climate Change" και κεντρικό μήνυμα «Η ισχύς εν τη ενώσει».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ