Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υβριδικό Σεμινάριο “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”

0XelTsa4Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος’’ ― Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης στη Χίο, σεμινάριο/ ημερίδα με θέμα “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”, σε συνδιοργάνωση με την Eλληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), στο πλαίσιο του εθελοντικού επιμορφωτικού της προγράμματος διαμοιρασμού γνώσης και καλών πρακτικών για Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού και στελέχη εταιρειών ― μελών.

Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: «Θα προτιμούσα να δω πολύ περισσότερα χρήματα στην έρευνα και για να βρούμε τρόπους και μέσα για να μειώσουμε το αποτύπωμά μας και να γίνουμε προνοητικοί»

0ΕυγενίδηςΛaTo δικό του μήνυμα στον ρόλο και την συμβολή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρέσβης του ΙΜΟ, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης στην Διάσκεψη Επιστημών γύρω από την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ενδιάμεσες κατευθυντήριες γραμμές του ΙΜΟ για τη χρήση βιοκαυσίμων σε σχέση με το CII

0Βιοκαύσιμα7Η 80ή σύνοδος της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ (MEPC 80), που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023, ενέκρινε τις ενδιάμεσες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη χρήση βιοκαυσίμων.

Στην «πράσινη» μεθανόλη και η Κίνα

cosco 520x290Η COSCO Shipping, η State Power Investment Corporation (SPIC), η Shanghai International Port Group (SIPG) και η China Certification & Inspection Group (CCIC), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της φάσης ανάπτυξης βιομηχανικής αλυσίδας παραγωγής πράσινης μεθανόλης.

«Καμπανάκι» ESPO για την «φοροδιαφυγή» από το EU ETS

rupoi ploion6Στο πλαίσιο της διαδικασίας εφαρμογής της οδηγίας για το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών EU ETS για τον ναυτιλιακό τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξήγαγε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον κατάλογο των γειτονικών λιμένων εκτός ΕΕ που θα εμπίπτουν στη «ρήτρα μεταφόρτωσης» που εισήχθη στην οδηγία με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων διαρροής άνθρακα και επιχειρηματικών ροών μόλις τεθεί σε ισχύ το θαλάσσιο EU ETS.

Συνεργασία BV με OrbitMI για την απανθρακοποίηση

0bureau veritas logoΤο Bureau Veritas και η εταιρεία ναυτιλιακού λογισμικού OrbitMI με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία, η οποία εδραιώθηκε από το Bureau Veritas επενδύοντας στο OrbitMI για την υποστήριξη της απαλλαγής από τον άνθρακα.

«Πράσινη συμμαχία» MAERSK -CMA CGM

aerioi rypoi 0MAERSK -CMA CGM έχουν συμμαχήσει στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ. Και οι δύο έχουν συνεργαστεί για να αναπτύξουν διάφορους τομείς που σχετίζονται με την απαλλαγή από τον άνθρακα, σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους νόμους και κανονισμούς ενώ εκτιμούν ότι η συνεργασία θα συμβάλει στην επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού στη ναυτιλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ