Τρι08032021

Last updateΤρι, 03 Αυγ 2021 9pm

Επενδύουν στο υδρογόνο

0υδρογόνοΗ Koole Terminals, η Chiyoda Corporation και η Mitsubishi Corporation υπέγραψαν συμφωνία μαζί με την Αρχή λιμένων του Ρότερνταμ για τη μελέτη της σκοπιμότητας μιας εμπορικής εισαγωγής υδρογόνου σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του Koole στο λιμάνι του Ρότερνταμ, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία SPERA Hydrogen της Chiyoda.

Στην Βουλή το «Fit fo 55»

rypoi naftilia 057288Στην Βουλή ήρθε το θέμα των ενεργειών- πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Fit fo 55» για το κλίμα.

Ο «Τυφώνας» στη Λήμνο

TYPHOON Limnos 1Τον καθαρισμό των ακτών της Λήμνου ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες ο “Τυφώνας”, το υπερσύγχρονο πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το οποίο στοχεύει στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.

«Βολές» CSC κατά του «Fit for 55»

rupoi ploion6Τον κίνδυνο να αποδειχθεί αναποτελεσματικό το «Fit for 55» για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές επισείει το Κυπριακό Ναυτικό Επιμελητήριο ότι η ένταξη της ναυτιλίας στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ναυτιλιακή πρόταση fuelEU "δεν διασφαλίζουν ότι θα επιτευχθούν απόλυτες μειώσεις εκπομπών".

Συνεργασία MSC και Shell για την «απανθρακοποίηση» της ναυτιλίας

MSC BeatriceΗ Mediterranean Shipping Company (MSC) και η Shell International Petroleum Company (Shell) συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της απαλλαγής του παγκόσμιου ναυτιλιακού τομέα από τις ανθρακούχες πηγές.

“Fit for 55 ”: Ενστάσεις της Ε.Ε.Ε. για την καταλληλότητα και αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων

veniamis 770Στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων “Fit for 55”, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την 14/7/2021 δύο προτάσεις για την απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον ορυκτό άνθρακα: την ένταξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) και την πρόταση FuelEU Maritime.

ESPO: Θέλει δουλειά για να γίνει κατάλληλο για το σκοπό του το “Fit for 55”

0ESPO1Σε επτά σημεία που χρήζουν εξέτασης στις συζητήσεις των νέων προτάσεων «Fit for 55» εστίασε ο ESPO ο οποίος επισημαίνει την αναγκαιότητα επεξεργασίας των προταθέντων ώστε το «πακέτο» τελικά να γίνει κατάλληλο για το σκοπό που επιδιώκεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για να σημειώσει ότι μονομερείς κινήσεις δεν θα αποδώσουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ