Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Συμφωνία για μεθανόλη

0MaerskLineΗ A.P. Moller – Maersk έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για μεθανόλη με την κινεζική επιχείρηση βιοενέργειας Debo.

Με πυρηνική ενέργεια…

0πυρηνοκίνητοΠαγοθραυστικοΕπανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων περί μηδενικών εκπομπών αέριων του θερμοκηπίου από τα πλοία η «πρόταση» για πρόωση των πλοίων με πυρηνική ενέργεια.

Φορτιστές για πλοία από ΑΠΕ

0StillstromΗ υπεράκτια εταιρεία φόρτισης της Maersk, Stillstrom, και το λιμάνι του Aberdeen υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) για την εκπόνηση κοινής μελέτης σκοπιμότητας σε έναν κόμβο φόρτισης που θα χρησιμοποιεί υπεράκτια αιολική ενέργεια ή άλλη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την τροφοδοσία σκαφών σε ετοιμότητα εκτός του λιμένα.

SEAtizens Watch: Νέα δωρεάν εφαρμογή για όλους κατά της θαλάσσιας ρύπανσης

0θαλΤηλΔιαθέσιμη σε όλους είναι η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή SEAtizens Watch για tablet ή/και κινητά τηλέφωνα (Android και iOS) με σκοπό να ενισχυθεί η συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών για θαλάσσια είδη ή ορατές μορφές ρύπανσης μέσω λήψης φωτογραφιών, είτε από την ακτή είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με κάποιο πλωτό μέσο.

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέος νόμος περιορίζει την απόρριψη Ballast Water από τα πλοία

0Ballast 3Έχουν τεθεί σε ισχύ νέοι νόμοι που θα προστατεύσουν περαιτέρω τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου εμποδίζοντας τα πλοία να απορρίπτουν δυνητικά επιβλαβή είδη στη θάλασσα.

Θάλασσα στο κέντρο της Αθήνας για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

polikaoikiathalassaΗ Τοιχογραφία στην οδό Μιχαλακοπούλου 145 φέρνει τη θάλασσα μέσα στην πόλη, δίπλα στους πολίτες και την καθημερινότητά τους, με σκοπό να τους ταξιδέψει, να τους εμπνεύσει κα να τους καλλιεργήσει περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία των θαλασσών.

AIP από τον DNV έλαβε ο GTT

0υδρογονο2Δύο καταρχήν εγκρίσεις (AIP) για το σχεδιασμό ενός συστήματος συγκράτησης τύπου μεμβράνης για το υγροποιημένο υδρογόνο (LH2) και για τον προκαταρκτικό σχεδιασμό ενός φορέα LH2 έδωσε ο DNV στον GTT.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ