Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ICS και IRENA

rupoi ploion6Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), το οποίο εκπροσωπεί πάνω από το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, υπέγραψε συμφωνία εταιρικής σχέσης με τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) για την υποστήριξη της απαλλαγής του ναυτιλιακού τομέα από τις ανθρακούχες πηγές και του ρόλου του στη μετάβαση προς έναν παγκόσμιο ενεργειακό τομέα που βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Τρύπα» στο σύστημα εμπορίας ρύπων στη ναυτιλία «βλέπει» ΜΚΟ

rupoi ploion6Μελέτη της περιβαλλοντικής ομάδας Transport and Environment (T&E), που παρουσιάστηκε χθες, ανέφερε ότι οι προτάσεις για την ένταξη της ναυτιλίας στην αγορά άνθρακα, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες φέτος, εξαιρούν τα πλοία κάτω των 5.000 GT

EU ETS: Σε «ρότα» προς το «ο ρυπαίνων πληρώνει»

rupoi ploion6Στοιχεία που διέρρευσαν σχετικά με τις «ζυμώσεις» σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με το EU ETS φαίνεται ότι προστίθεται δεσμευτική ρήτρα που καθιστά τους ναυλωτές υπεύθυνους για το κόστος αγοράς δικαιωμάτων, γεγονός που δικαιώνει τους πλοιοκτήτες.

Επιδιώκει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040 η MAERSK

Maersk ships in GothenburgΝα επιτύχει στόχο μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2040 έχει θέσει η MAERSK που την ευθυγραμμίζει με τα κριτήρια Net Zero της πρωτοβουλίας επιστημονικών στόχων (SBTi) για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 °C.

«Ο δικός μας γλάρος»

0HEL22Στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή της, η HELMEPA καλεί μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εμπνευστούν φέτος από τον εμβληματικό Γλάρο της και το διαχρονικό του μήνυμα «ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά στις θάλασσές και ακτές μας» και να ζωγραφίσουν με θέμα: «Ο δικός μας γλάρος».

Επικαιροποιημένη λίστα λιμένων με απαγορεύσεις για Scrubbers

0Scrubbers WartsilaΕπικαιροποιημένη λίστα λιμένων με απαγορεύσεις απόρριψης υγρών αποβλήτων από Scrubbers δημοσιοποίησε το ICS. Ειδικότερα η Γραμματεία του ICS επικαιροποίησε τον κατάλογο ο οποίος παρατίθεται παρακάτω.

Κινητήρες βιομεθανόλης σχεδιάζει η Rolls-Royce

0methanolΗ επιχειρησιακή μονάδα Power Systems της Rolls-Royce εργάζεται για την ανάπτυξη κινητήρων MTU με καύσιμο τη μεθανόλη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ