Τετ05122021

Last updateΤρι, 11 Μαϊ 2021 5pm

Ο ρυπαίνων πληρώνει…

ship emissions 12Στην αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», καθώς επιτρέπει οι φορείς που ελέγχουν την εμπορική λειτουργία του πλοίου (commercial operators) και κατά συνέπεια καθορίζουν με τις αποφάσεις τους την ενεργειακή απόδοση του πλοίου, να καταβάλλουν και το κόστος εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου είναι συνασπισμένη η ναυτιλία της χώρας.

Αέριοι ρύποι: Αυστηρότερος κανονισμός για τα λιμάνια της Καλιφόρνια

rypoi naftilia 057288Ο νέος κανονισμός της Καλιφόρνιας που αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση της ρύπανσης από τα πλοία που ελλιμενίζονται στα λιμάνια της είναι σε ισχύ.

ΙΜΟ: Προκλήσεις EXII - CII

0EEXI 1 696x392Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) ενέκρινε σχέδια κανονισμών που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) από τη διεθνή ναυτιλία και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων.

Στην παραγωγή υδρογόνου επενδύει η ΗΗΙ

0υδρογόνοΗ HYUNIDAI Heavy Industries, συμμετέχει σε ένα έργο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου από το θαλασσινό νερό χρησιμοποιώντας υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα πρωτοστατεί στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για τη σταδιακή απεξάρτηση της ναυτιλίας από τα ορυκτά καύσιμα

0PLa1Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συμμεριζόμενος την ανάγκη συνεισφοράς όλων των οικονομικών τομέων, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας, στους φιλόδοξους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, απεύθυνε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία προτείνει μία ρεαλιστική εναλλακτική προσέγγιση, σε συνάρτηση με τη σχεδιαζόμενη από την Ε.Ε. ένταξη της ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (EU ETS).

«Επί τάπητος» η ανακύκλωση πλοίων

0ΔιαλυτήριοΨηφιακή εκδήλωση με εκπροσώπους της βιομηχανίας και ΜΚΟ σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ για την ανακύκλωση πλοίων φιλοξένησε η ECSA στην οποία έλαβαν μέρος ο ευρωβουλευτής Jens Gieseke (Επιτροπή Μεταφορών/ΕΛΚ) και ο ευρωβουλευτής Søren Gade (πρόεδρος της αντιπροσωπείας/ανανέωσης του ΕΚ της Ινδίας).

Η ECSA χαιρετίζει την έγκριση της έκθεσης Delli σχετικά με τις αποδοτικότερες και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές

0Karima DelliΗ Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε αυτή την εβδομάδα την έκθεση Delli σχετικά με τις πιο αποτελεσματικές και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ