Π.Ν.Ο.: 18η Μαΐου 2026, Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: NEA
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026 10:13
Σε ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο γ.γ. Εμμ. Τσικαλάκης, επ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η 18η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, δεν αποτελεί απλώς μία επετειακή αναφορά. Είναι ημέρα αναγνώρισης, ευθύνης και συνέχισης του αγώνα για ουσιαστική ισότητα και ίσες ευκαιρίες σε έναν χώρο που για δεκαετίες παρέμεινε κλειστός και άνισος απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες.
Αφορά όλες τις γυναίκες που εργάζονται στο κατάστρωμα, στη γέφυρα, στις μηχανές, στα γραφεία, στα λιμάνια, στα logistics, στη ναυτιλιακή διοίκηση. Είναι γυναίκες που σπάνε το κύμα των διακρίσεων, ξεπερνούν κοινωνικά στερεότυπα και επιμένουν να διεκδικούν τον χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει.
Η σημερινή ημέρα, όμως, δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που ήδη ταξιδεύουν. Αφορά και όλες εκείνες που ετοιμάζονται να μπουν σε αυτόν τον κόσμο. Τα νέα κορίτσια που σπουδάζουν στις Ναυτικές Ακαδημίες, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις γέφυρες των πλοίων, που μπαίνουν σε εταιρείες ναυτιλίας και αναζητούν το δικό τους μέλλον.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης συνεχίζει να διεκδικεί μια ναυτιλία ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Η Π.Ν.Ο. θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλες τις γυναίκες Ναυτικούς ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.
Γιατί η δύναμη της ναυτεργασίας βρίσκεται στην ενότητα, στον αλληλοσεβασμό και στην ισότιμη συμμετοχή όλων».
