Παρ07122024

Last updateΠαρ, 12 Ιουλ 2024 9pm

Μια δεξαμενή...

0Παναμάς

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά έχει ορίσει εξαετή προθεσμία για να ολοκληρώσει την κατασκευή μιας γιγαντιαίας νέας δεξαμενής ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μήκος του ποταμού Indio για να βοηθήσει στην παροχή ασφάλειας νερού τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε η ζωτικής σημασίας πλωτή οδός να μπορεί να διατηρήσει τουλάχιστον 36 διελεύσεις την ημέρα.
Στο μέγιστο, το κανάλι μπορεί να χειριστεί 40 διελεύσεις πλοίων την ημέρα, ένας αριθμός που μειώθηκε πέρυσι καθώς μήνες ξηρασίας ρεκόρ είχαν το τίμημά τους. Παράλληλα, οι διαχειριστές του καναλιού αναγκάστηκαν να μειώσουν τα μέγιστα όρια βυθίσματος για τα πλοία που διέρχονται από τις μεγαλύτερες κλειδαριές neopanamax της πλωτής οδού κατά σχεδόν 2 μέτρα, κάτι που έχει χαλαρώσει τους τελευταίους μήνες καθώς οι βροχές έχουν επιστρέψει.
Ο Παναμάς υπέστη τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί πέρυσι, αναγκάζοντας τους διαχειριστές να μειώσουν τις διελεύσεις στο μισό. Φέτος επανέρχεται σταθερά στο φυσιολογικό καθώς επιστρέφει η περίοδος των βροχών.
Η διώρυγα θα αυξήσει τις ημερήσιες διελεύσεις σε 35 μετά τις 5 Αυγούστου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter