Τετ05122021

Last updateΤρι, 11 Μαϊ 2021 5pm

IACS: Νέος πρόεδρος o Nick Brown του Lloyds’s Register

iacs nick brown

Ο διευθύνων σύμβουλος του Lloyds’s Register κ. Nick Brown αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου πρόεδρος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (International Association of Classification Societies-IACS) στη θέση του αποχωρήσαντος Koichi Fujiwara του ClassNK.


Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του IACS εκλέγεται από τα μέλη του και δεν ακολουθείται η λογική της κυκλικής προεδρίας στο πλαίσιο των νέων αρχών διακυβέρνησης που υιοθέτησε ο Οργανισμός. Έτσι ο κ. Brown θα παραμένει πρόεδρος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.
Επίσης από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Πολιτικής (General Policy Group-GPG) ο κ. Li Zhiyuan του Κινεζικού Νηογνώμονα (China Classification Society)
Ο κ. Brown σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο Οργανισμός παραμένει «φάρος ασφάλειας» για τη ναυτιλία μέσω της ανάπτυξης σημαντικών τεχνικών προτύπων και οδηγιών. Ο IACS και τα μέλη του δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι ο κλάδος των νηογνωμόνων παραμένει μια αποτελεσματική δύναμη στον ναυτιλιακό τομέα. Πρόσθεσε επίσης ότι θα εργασθεί προκειμένου να διασφαλίσει ο IACS θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη στήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας που βιώνει στιγμές ταχύτατων αλλαγών, παρέχοντας αποτελεσματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στις τεχνικές και κανονιστικές προκλήσεις που τίθενται ενόψει της απεξάρτησης από τον άνθρακα και την ψηφιοποίηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter