Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνέδριο για τη Ναυτική Εκπαίδευση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

naft-ekpaid-idr

Τομή στην εδραία βάση της ναυτικής τεχνογνωσίας της χώρας, επιχειρείται στο Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης, οι εργασίες του οποίου εξελίσσονται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με θέμα «Εκπαίδευση στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και στα Πλοία».

Τη σημασία της διαρκούς επικαιροποιημένης Ναυτικής Εκπαίδευσης επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) Γ. Γράτσος, ο οποίος ουσιαστικά με την τοποθέτηση του εισήγαγε στο τεχνικό μέρος των εργασιών του Συνεδρίου.

Ο κ. Γράτσος, περιέγραψε σε βασικούς άξονες της παρέμβασης του το τι ακριβώς ζητά σήμερα η Ναυτιλία της χώρας, ενώ τόνισε τη σημασία της Ναυτικής Εκπαίδευσης για τη δημιουργία στελεχών, ικανών να απαντήσουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ναυτιλίας αλλά και της διατήρησης της Ναυτικής Τεχνογνωσίας σε ελληνικά χέρια.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε κα αυτός στη σημασία της Ναυτικής Εκπαίδευσης αλλά και στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για τα βελτίωσή της, ενώ ευχαρίστησε και το Ίδρυμα Ευγενίδου για τη διαρκή προσφορά και αρωγή του σε ένα θέμα υψίστης σημασίας για τα εκπαιδευτικά και ναυτιλιακά δεδομένα της χώρας.

Ο Γ.Γ. Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθ. Μπούσιος, αναφέρθηκε στις γενικότερες προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο σε όλο το εύρος της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ενώ στο μήνυμα του ο Αρχηγός του Λιμενικού Αθ. Αθανασόπουλος επίσης τόνισε το ρόλο της Ναυτικής Εκπαίδευσης για την Ναυτική Τεχνογνωσία και τη στήριξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της χώρας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος.

Έμφαση στο sandwich courses και στη σημασία του για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις υποδομές αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό των Σχολών, ενώ τάχθηκε και υπέρ της ανάπτυξης του ιδιωτικού σκέλους της Ναυτικής Εκπαίδευσης, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο στον Πειραιά να λαμβάνουν κάποιοι πτυχίο της Μάλτας και της Κύπρου και όχι ελληνικό.

Τέλος με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι ιδεοληψίες του παρελθόντος ως προς την αντιμετώπιση γυναικών σε θέσεις αξιωματικών επί πλοίου, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές για να αναλάβουν αυτές τις θέσεις.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter