Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ για το Β’ Θαλάσσιο Εκπαιδευτικό Ταξίδι των σπουδαστών των ΑΕΝ

0Πλακ5566Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑΝΕΚ) η πράξη για την Πρακτική Άσκηση σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) επί πλοίου για την εκπλήρωση του Β΄ Θαλάσσιου Εκπαιδευτικού Ταξιδιού τους, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ.

ΥΝΑΝΠ – Ίδρυμα Ευγενίδου: Επιταχύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης

0Ιδρυμα357Διευρυμένη σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη.

Με 11 νέες εκδόσεις καλωσορίζει το Ίδρυμα Ευγενίδου τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

0bookshelf Η τεκμηριωμένη συνεχής ανανέωση των ναυτικών εκπαιδευτικών βιβλίων του Ιδρύματος Ευγενίδου αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Επιτροπής Εκδόσεών του, η οποία αξιολογεί κάθε χρόνο τους 65 διαφορετικούς τίτλους βιβλίων για Πλοιάρχους και Μηχανικούς.

Έρχεται νόμος πλαίσιο για την ναυτική εκπαίδευση

0profil 1 350x233Νόμο πλαίσιο, για την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και «άνοιγμα της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης», «όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα ναυτιλιακά κράτη», προανήγγειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας νωρίτερα απόψε στη Βουλή.

ΝΕΕ: Η ναυτική εκπαίδευση είχε την τιμητική της στην Μακεδονία!

0νεε456Την ΑΕΝ Μακεδονίας επισκέφθηκαν χθες, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην 86η ΔΕΘ, ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Γεώργιος Πατέρας.

Στην τελική φάση η ίδρυση ΑΕΝ στην Λακωνία

naftiki ekpaidefsi 88Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής ΑΕΝ πλοιάρχων στη Νεάπολη, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και απεστάλη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για την τελευταία υπογραφή, πριν κατατεθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας και στη συνέχεια για την τελική υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα: Μετά τον Πειραιά και η Σιγκαπούρη

0προσομοιωτέςΜετά τον Πειραιά η Σιγκαπούρη. Μια πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει στη Σιγκαπούρη για να ενθαρρύνει τη νεότερη γενιά να εξετάσει μια καριέρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία όπου οι προσλήψεις για βασικούς ρόλους αντιμετωπίζουν μια πρόκληση από άλλους κλάδους της οικονομίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ