Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα: Μετά τον Πειραιά και η Σιγκαπούρη

0προσομοιωτέςΜετά τον Πειραιά η Σιγκαπούρη. Μια πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει στη Σιγκαπούρη για να ενθαρρύνει τη νεότερη γενιά να εξετάσει μια καριέρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία όπου οι προσλήψεις για βασικούς ρόλους αντιμετωπίζουν μια πρόκληση από άλλους κλάδους της οικονομίας.

Θαλάσσιος και Κλιματικός Γραμματισμός στα ναυτικά επαγγελματικά λύκεια

0χελ45 SmallΗ Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συμπράττει με τον ιταλικό περιβαλλοντικό οργανισμό Marevivo Onlus και δύο τεχνικά λύκεια, το Ναυτικό Ινστιτούτο "G. Da Verrazzano” στο Porto Santo Stefano (Grosseto, Ιταλία) και το 1ο ΕΠΑΛ Κονιστρών Ευβοίας

Άριστες επιδώσεις στις εισαγωγικές στα ΑΕΙ πέτυχε το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ

0ΤΕΕΝΤα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που ανακοινώθηκαν μόλις προχθές, ήρθαν για δεύτερο συνεχόμενο έτος να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών».

Άνοδος των βάσεων στις ΑΕΝ

AEN AspropyrgosΑνακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών για τις φετινές Πανελλήνιες 2022, δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. 'Οσον αφορά τις ΑΕΝ κατεγράφη άνοδος των βάσεων.

Διατήρηση Πιστοποιητικού εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της Ελληνικής Ναυτικής Εκπαίδευσης κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2015

nautikoiΗ παρεχόμενη ελληνική δημόσια ναυτική εκπαίδευση αποτελεί για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεμελιώδη παράγοντα για την παραγωγή ικανών Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και κατ’ επέκταση συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση και την περαιτέρω ενδυνάμωση της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει την ακριτική Θράκη

0κορδέλαΤο Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει την γενέτειρά του μεγάλου ευεργέτη και ιδρυτή του και δηλώνει παρόν στην εκπαίδευση των νέων του Ακριτικού Έβρου, βασικό προαπαιτούμενο για μία βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της Θράκης. Η Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 παρευρέθηκε στην επίσημη παράδοση του δεύτερου σχολικού λεωφορείου με ράμπα για αμαξίδια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης.

Δράσεις προσέλκυσης νέων στο Ναυτικό Επάγγελμα

0ΓιανΤην 16 και 17 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα αντίστοιχα, ημερίδες με θέμα: «Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα - Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ