Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Παράνομη εισβολή ατόμων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

0AAPthPWΒραδινές ώρες χθες, εισήλθαν παράνομα στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, περί τα είκοσι (20) άτομα, τα οποία έφεραν κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, κρατούσαν ξύλα, πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής.

200 εκ. ευρώ για την στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης

0PLa1Την διασφάλιση πόρων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για την στήριξη και την συνολική μεταρρύθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των νέων Ανθυποπλοιάρχων και Μηχανικών Γ΄ Τάξης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.

Αύξηση εισακτέων κατά 115% στην ΑΕΝ Κύμης

0ΚυριαζόπουλοςΟ συνολικός αριθμός εισακτέων στις 11 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Χώρας για το νέο σπουδαστικό έτος 2021-22, ανέρχεται σε 1.677 (992 θέσεις για Πλοιάρχους και 685 για Μηχανικούς).

«Εργαστήριο σαν… σε πλοίο» - Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου

0επαλΈχοντας ως στόχο να τονώσει τις δυνατότητες παροχής υψηλού επιπέδου ναυτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο σχολείο, το Ίδρυμα Ευγενίδου προέβη στην δωρεά σημαντικού τεχνολογικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού προς το Εργαστήριο του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου.

Σ.Ν.Δ.-Πα.Πει.: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία»

0ΔΠΜΣ ΔΙΝΕΤ1Τη δεύτερη σειρά φοιτητών και φοιτητριών θα υποδεχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία» (ΔΠΜΣ ΔΙΝΕΤ).

Αναβαθμίζονται οι κτιριακές υποδομές των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού

0AENΠροωθείται άμεσα η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ωρίμανσης έργων αναβάθμισης του συνόλου των κτιριακών υποδομών των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, ενός ικανού αριθμού κτιρίων στέγασης Λιμενικών Αρχών σε όλη την Επικράτεια καθώς και του κεντρικού κτιρίου του ΥΝΑΝΠ μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ).

Συνταξιούχοι Αξιωματικοί καθηγητές στις AEN - Πρωτοβουλία για τη ναυτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

0PLa1Την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης με έμπειρους ναυτοδιδασκάλους, συνταξιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς, υπογράμμισε χθες από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ