Σαβ07272024

Last updateΠαρ, 26 Ιουλ 2024 3pm

EmiCert: Παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της λογισμικό “EmiCo2ntrol”, στα Ποσειδώνια 2024

0EmiCert1

Η EmiCert, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά επαλήθευσης CO2, λάνσαρε για πρώτη φορά το “EmiCo2ntrol”, ένα εύχρηστο και καινοτόμο εργαλείο εκτίμησης και επαλήθευσης ανθρακικού αποτυπώματος για τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην έκθεση των Ποσειδωνίων, παρουσία πλήθους επισκεπτών και εκπροσώπων του κλάδου ναυτιλίας.
Το λογισμικό σχεδιάστηκε με γνώμονα το πρόσφατο ευρωπαϊκό νομοθετήμα, “Fit for 55”, που στοχεύει στην μείωση εκπομπών της ΕΕ κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030, με τελικό προορισμό την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.
Το EmiCo2ntrol, απευθύνεται σε όλες τις σχετιζόμενες με τον κλάδο της ναυτιλίας εταιρείες, παρέχοντας υπηρεσίες εκτίμησης εκπομπών CO2, πριν από κάθε ταξίδι, υπολογισμού δεδομένων κατανάλωσης, με την ολοκλήρωση του ταξιδιού, επαλήθευσης αποτυπώματος με την σφραγίδα της EmiCert αλλά και ελέγχου εγκυρότητας πιστοποιητικών.
Με την είσοδο του στην εφαρμογή, ο επισκέπτης εισάγει λεπτομέρειες ταξιδιού, όπως το λιμάνι άφιξης, το λιμάνι αναχώρησης, την κατανάλωση καυσίμων και τη διάρκεια του ταξιδιού και αυτομάτως γίνεται ο λεπτομερής υπολογισμός εκπομπών πριν από την αναχώρηση του. Αφού ολοκληρωθεί το ταξίδι, συνδέεται ξανά στην εφαρμογή, εισάγοντας αυτή τη φορά τα πραγματικά δεδομένα κατανάλωσης, υπολογίζοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του ταξιδιού.
Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει υπηρεσία επαλήθευσης σε πραγματικό χρόνο από την EmiCert, για πλήρη/μερικά ταξίδια ή και για την παραμονή σε λιμένες. Τέλος, με το EmiCo2ntrol ο ενδιαφερόμενος μπορεί εύκολα και γρήγορα να επαληθεύσει την εγκυρότητα του διαθέσιμου πιστοποιητικού του. Η πλατφόρμα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επικυρώσει πιστοποιητικά χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό επικύρωσης, τον αριθμό IMO και το όνομα του πλοίου.
Η EmiCert, πιστά προσηλωμένη στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα, δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην πράσινη μετάβαση της Ναυτιλίας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, ότι παραμένει ο Νο. 1 στρατηγικός σύμμαχος επαλήθευσης των εταιρειών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter