Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Ελαφρά αύξηση

0Piraeus cropΑύξηση της τάξης του 1,4% (-05% y-t-d) κατέγραψε τον Αύγουστο η κίνηση στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (PCT SA) σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO SHIPPING Ports.

Ένα καλό εξάμηνο για την PCT SA

0Piraeus cropΘετικό είναι το οικονομικό αποτύπωμα της PCT SA κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Cosco Shipping Ports.

PCT SA: 3 Super Post Panamax για τον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ

0σεπγερανΚατέπλευσε στον Πειραιά και στις εγκαταστάσεις της «ΣΕΠ Α.Ε.» το ειδικό πλοίο «ZHEN HUA 29» με τις 3 Super Post Panamax Γερανογέφυρες τελευταίας τεχνολογίας, που θα εγκατασταθούν στον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ.

«Πάγωσε» τα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών η ΣΕΠ ΑΕ

olp sep«Πάγωσε» τα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών η ΣΕΠ ΑΕ- COSCO για το τρέχον έτος.

ΣΕΠ: Μέσω της HPCS τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ

0γερανοΟ «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στα πλαίσια της τήρησης των υποχρεώσεών του ως εγκατεστημένη επιχείρηση της Ελεύθερης Ζώνης Τύπου I, προς τις τελωνειακές αρχές, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα παρακάτω με τον πιο αποδοτικό και έγκυρο τρόπο, ακολουθώντας πιστά την απόφαση της ΑΑΔΕ/ΦΕΚ.27/9/2018, για την ίδρυση και λειτουργία των Ελευθέρων Ζωνών:

COVID-19: Δωρεά της PCT στο Γενικό Νοσοκομείο «Θριάσιο» στην Ελευσίνα

0pct thriasioΗ PCT ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού COVID-19 αναζήτησε στην αγορά και διέθεσε 3.105 μάσκες τύπου FFP2 για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου.

COVID-19:Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά

sep limani 000Με απόλυτη συναίσθηση του πόσο κρίσιμη είναι η συγκυρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ώστε να ανταποκριθούν στη μάχη κατά του ιού, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες προχωρούν την Παρασκευή 10/4 στην καταβολή του πλήρους Δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι Πειραιά.

Ρύπανση στο Κερατσίνι

rypansi 065Ρύπανση έκτασης περίπου τριακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων (350m2), αποτελούμενη από πετρελαιοειδή διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ΙΙ, της λιμενικής εγκατάστασης Σ.Ε.Π. του λιμένα Κερατσινίου.

Παρουσιάστηκε το Hellenic Port Community System (HPCS)

0ΣΕΠ ΤραίνοΠαρουσιάστηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της PCT S.A. το Hellenic Port Community System (HPCS). Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας της Ελλάδας που έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την πιο ολοκληρωμένη ηλεκτρονική και διαδικτυακή πύλη Διεθνούς Εμπορίου, το Exportgate της Eurobank (www.exportgate.gr/en).

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην PCT

0PCTΕκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Piraeus Container Terminal) Α.Ε. πραγματοποίησαν την Πέμπτη με φοιτητές του Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (University of the Aegean, Dpt. of Shipping, Trade and Transport).

Επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς το λιμάνι – Παράνομη κρίθηκε η απεργία

cosco 520x290Κανονικά προσέρχονται από το απόγευμα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, καθώς η απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένου να καλύψει την κινητοποίηση της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά(ΕΝΕΔΕΠ) έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, κρίθηκε παράνομη, μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη της DPORT, της εταιρείας που διαχειρίζεται εργαζόμενους για λογαριασμό του ΣΕΠ.

Συμπαρίσταται η ΟΜΥΛΕ

eborevmatokivotia pireas olpΗ ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών‐ Αρχιεργατών ΟΛΠ με ανακοίνωσή τους συμπαρίστανται

Εκ των πρωταγωνιστών στην κερδοφορία της Cosco Shipping Ports ο Πειραιάς

cosco 520x290Ποσοστό της τάξης του 37,3% είναι η συνεισφορά στην κερδοφορία των λιμένων Xiamen Ocean Gate Container και Piraeus Container Terminal σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εξαμήνου που έτυχαν επεξεργασίας από αναλυτές της Cosco Shipping Ports

Cosco (ΣΕΠ): Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. Teu

sepΈσπασε το φράγμα των 2 εκατ. Teu η ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά.

Νέο ρεκόρ από την ΣΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά

sepΟ καλύτερος μήνας από τον Ιανουάριο του 2017 ήταν ο Μάιος για την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην πέμπτη θέση μεταξύ όλων των λιμανιών της Cosco Ports, η ΣΕΠ του Πειραιά

sepΤο πέμπτο μεγαλύτερο terminal της κινεζικής Cosco σε ένα σύνολο 34 λιμανιών που ελέγχει στην Κίνα και όλο τον κόσμο, είναι ο ΣΕΜΠΟ με βάση την παραγωγική δραστηριότητα του πρώτου τετραμήνου.

Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας φέρνει η COSCO στον Πειραιά

099COSCO AriesΤην τελευταία λέξη της τεχνολογίας που αφορά στις δυνατότητες να καταστεί ένα πλοίο «αυτόνομο» και τηλεχειριζόμενο με ή χωρίς πλήρωμα φέρνει η COSCO Shipping στον Πειραιά με τον κατάπλου του MV COSCO Shipping Aries.

Ιστορικό ρεκόρ διακίνησης φορτίων τον Οκτώβριο από την Cosco στον Πειραιά

sepΣημαντική αύξηση του μεταφορικού έργου παρουσίασαν οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ στον λιμάνια του Πειραιά κατά τον μήνα Οκτώβριο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας Cosco Shipping Ports Ltd.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η σύμβαση για την προμήθεια της νέας πλωτής δεξαμενής

olp2Η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και της σύμβασης με τη COSCO SH (Dalian) Shipyard Co.,Ltd. για τη προμήθεια μίας νέας πλωτής Δεξαμενής με τα εξής χαρακτηριστικά:

Λιμάνι Πειραιά: Άτυχο τέλος για ένα νέο άνθρωπο, εργαζόμενο της DPort Services

sep limani 000Χτες στις 22:40 το βράδυ ο 45χρονος Διονύσιος Θανόπουλος ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εργασίας του και έχασε τις αισθήσεις του.

Eπίσκεψη Πειραιωτών Επιχειρηματιών στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ

sep epixeirimaties pireaΤις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε.), επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη 28/6, ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ, καθώς και επιχειρηματίες του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter