Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Πτωτικά και ο Ιούνιος

sep limani 000Πτώση κατέγραψε και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της COSCO η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην PCT SA στον Πειραιά με το δεύτερο τρίμηνο να κλείνει συνολικά με απώλειες της τάξης του -14%.

Συνεχίζει πτωτικά ο Πειραιάς

0Piraeus cropΜε απώλειες της τάξης του -6% «έκλεισε» και ο Μάιος για τους προβλήτες της PCT SA στον Πειραιά σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO.

Υπεγράφησαν οι ΣΣΕ της PCT SA

0Piraeus cropΤριετή ορίζοντα εργασιακής ειρήνης στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιάς διασφαλίζουν οι υπογραφείσες από όλα τα σωματεία των εργαζόμενων ΣΣΕ με την DPort.

Πτωτικά και ο Απρίλιος για την PCT SA

0Piraeus cropΠτωτικά κινήθηκε και ο Απρίλιος για την PCT SA σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO.

Επιστροφή της εργασιακή ειρήνης στην PCT SA- Πέρασε η πρόταση της D-PORT

0Piraeus cropΕπιστρέφει στους κανονικούς τους ρυθμούς οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT SA καθώς χθες το βράδυ και το δεύτερο σωματείο των εργαζόμενων μετά την γενικής τους συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της D-PORT, η οποία περιέχει σημαντικές αυξήσεις και παροχές, για την υπογραφή της ΣΣΕ.

«Καταπλέει» η εργασιακή ειρήνη στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

0Piraeus cropΣυγκλίνουσες είναι οι απόψεις ότι θα «καταπλεύσει» σύντομα η εργασιακή ειρήνη στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ ΑΕ μετά την δημοσιοποίηση του περιεχομένου των ανακοινώσεων των δύο σωματείων των λιμενεργατών έναντι της πρότασης που κατέθεσε πρόσφατα DPorts Services η οποία περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις και παροχές προς τους λιμενεργάτες.

Τραυματισμός οδηγού φορτηγού στο εμπορικό λιμάνι

0Piraeus cropΈνας 58χρονος οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της προβλήτας ΙΙΙ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διαδικασία παράδοσης εμπορευματοκιβωτίου και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Σημαντικές αυξήσεις και παροχές από την DPort Services και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες

0Piraeus crop«Η δική μας μέριμνα είναι οι 2.100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ & ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ» είναι το μότο της DPort Services η οποία απόψε «κατέθεσε» μία άκρως δελεαστική πρόταση για της σύναψη της ΣΣΕ για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά με σημαντικές αυξήσεις και παροχές αλλά κα με αναδρομική ισχύ.

Διαλόγου συνέχεια…

0PlakiotakisΘα συνεχιστεί ό διάλογος που ξεκίνησε απόψε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ΥΝΝΠ για την διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης στους προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ αλλά και για την υπογραφή της ΣΣΕ. Νωρίτερα σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

Με το λιμάνι ανοικτό…

0koyti«Μικρό καλάθι» ως προς το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά με την ελπίδα ότι το ΥΝΝΠ θα διαφυλάξει την νομιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του κρίσιμου διαλόγου με την ΕΝΕΔΕΠ ,συνδικαλιστικό φορέα των λιμενεργατών που έχουν εγείρει σειρά αξιώσεων για την υπογραφή ΣΣΕ, «κρατούν» φορείς των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων και των φορέων των παραγωγικών τάξεων ενόψει την πρώτης σύσκεψης που έχει συγκαλέσει το ΥΝΝΠ.

Σε «ρυθμούς» Πρωτομαγιάς το λιμάνι

0Piraeus cropΣε παύση εργασιών από τις 7 αύριο το πρωί έως τις 10 το βράδυ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά καθώς και στην καταβολή ενός ημερομισθίου στους 2.100 εργαζόμενους προχωρά DPort Services και οι Συνεργαζόμενες εταιρείες με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Επαναλειτουργεί το λιμάνι (UPD)

0Piraeus crop

Επαναλειτουργούν οι εγκαταστάσεις στην ΣΕΠ ΑΕ καθώς ύστερα από παρέμβαση του ΥΝΝΠ «επέστρεψε» η ευνομία τη οποία είχαν μετ’ επιτάσεως ζητήσει η Διεθνής Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.) αλλά και φορείς που εκφράζουν τις παραγωγικές τάξεις.

Προβληματισμένη και εκνευρισμένη… η αγορά

0Piraeus cropΠροβληματισμό και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην αγορά η γνωστοποίηση της νέας «αιφνιδιαστικής» απεργιακής κινητοποίησης ομάδας λιμενεργατών στις εγκαταστάσεις της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά.

Τραυματισμός λιμενεργάτη στο Νέο Ικόνιο Κερατσινίου

0Piraeus cropΕνημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για τραυματισμό 38χρονου λιμενεργάτη, κατά τη διάρκεια εργασίας του επί παραβεβλημένου Φ/Γ πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό ξένη σημαία,στην προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Σ.Ε.Π. Α.Ε.) στην περιοχή του Νέου Ικονίου Κερατσινίου.

Σε γενική συνέλευση προχωρά η ΕΝΕΔΕΠ

0Piraeus cropΣε γενική συνέλευση στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT SA την 1η Μάϊου κάλεσε με ανακοίνωσή της τα μέλη της η ΕΝΕΔΕΠ προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει εγείρει έναντι της DPORT για την υπογραφή ΣΣΕ.

Επιστροφή στην κανονικότητα…

0Piraeus cropΣε πλήρη λειτουργία είναι από νωρίς το πρωί οι προβλήτες της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΕΝΕΔΕΠ η οποία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Πτωτικά και το Μάρτιο ο Πειραιάς

0Piraeus cropΣοβαρή πτώση με -13% κατέγραψε στην κίνηση η PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά το Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία της COSCO Shipping Ports.

Παράνομη και καταχρηστική (UPD)

0Piraeus cropΠαράνομη και καταχρηστική κρίθηκε νωρίτερα σήμερα η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών μελών της ΕΝΕΔΕΠ που απασχολούνται σε προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ στον Πειραιά. Ως γνωστόν και η εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία είχε κριθεί επίσης παράνομη και καταχρηστική.

Σε απεργιακό ρυθμό ο Πειραιάς (UPD)

0cosco 600x472Σε στάση εργασίας έχουν ήδη προχωρήσει οι λιμενεργάτες- μέλη της ΕΝΕΔΕΠ η οποία νωρίτερα σε γενικής της συνέλευση έθεσε σειρά αιτημάτων επι της βελτιωμένης προσφοράς της DPort Services.

Έκκληση Δ.Ν.Ε. προς ΥΝΝΠ: Κρατήστε ανοικτό το λιμάνι του Πειραιά

0Piraeus cropΤην διασφάλιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Εμπορικού Λιμένος Πειραιώς, βάσει όσων ορίζει ο Νόμος ζήτησε με έγγραφό της προς την ηγεσία του ΥΝΝΠ η Διεθνής Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.) με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενός εκ των σωματείων εργαζόμενων στις προβλήτες της PCT SA.

Αρρυθμία στον Πειραιά

0Cosco Shipping Αιφνιδιαστικά και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή σύμβασης η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στους δυο προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισε νωρίτερα σε έκτακτη γ.σ. στάση εργασίας μέχρι τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια 24ωρη απεργία μέχρι αύριο το βράδυ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter