Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Πτωτικά και ο Δεκέμβρης

0Piraeus crop«Αυλαία» για το 2021 για τα στοιχεία της κίνησης του Πειραιά. Πτωτικά με -4,1% έκλεισε και ο τελευταίος μήνας του 2021 για τον Πειραιά (PCT SA) επισφραγίζοντας ουσιαστικά την εκθρόνιση του από την πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου από την Βαλένθια.

Συνεχές το κοινωνικό της έργο της PCT S.A.

0PCTεπιταγήΣυνεχές είναι το κοινωνικό της έργο της PCT S.A. η οποία με σειρά παρεμβάσεών της απευθύνεται και στηρίζει το κοινωνικό σύνολο στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο, και όχι μόνο.

Δ.Ν.Ε. : Έκκληση να πρυτανεύσει η λογική

0Piraeus cropΈκκληση να πρυτανεύσει η λογική ώστε να αποφευχθούν συνέπειες από κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις της PCT SA απεύθυνε με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.).

«Απειλή» απεργίας στην PCT SA

0Piraeus cropΤελεσίγραφο για την υπογραφή ΣΣΕ έστειλε η ΕΝΕΔΕΠ σε περίπτωση που σήμερα δεν «κλείσει» το θέμα της υπογραφής της για τις εγκαταστάσεις της PCT SA στον Πειραιά.

Πτωτικά ο Πειραιάς

0Piraeus cropΠτωτικά κινήθηκε ο Πειραιάς σε κίνηση εμπορευματοκιβωτίων και τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO.

Προσωρινή… αναστολή των κινητοποιήσεων- Εξώδικο από την ΕΝΕΔΕΠ για την ΣΣΕ

0Piraeus cropΔεν έχουν φύγει τα «απεργιακά σύννεφα» πάνω από τους προβλήτες δύο και τρία της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά. Και τούτο γιατί η ΕΝΕΔΕΠ προχώρησε σε προσωρινή αναστολή μεν της 48ωρης κινητοποίησης που είχε εξαγγελθεί από το μεσημέρι σήμερα αλλά θέτει θέμα δε έναρξης συζητήσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία εμπεριέχει ένα πλαίσιο αιτημάτων.

Κοινή παρέμβαση 22 φορέων για εργασιακή ειρήνη στο λιμάνι του Πειραιά

0Piraeus cropΚοινή επιστολή την οποία υπογράφουν 22 φορείς που εκπροσωπούν τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων απέστειλαν στην ηγεσία του ΥΝΝΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των εν λόγω φορέων όπου και έγινε συνολική εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Προς νέα κλιμάκωση;

0Containers stackedΠανεργατικό συλλαλητήριο στον Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο πλαίσιο συμπαράστασης στην ΕΝΕΔΕΠ βρίσκεται στα «σκαριά».

Νέα 24ωρη απεργία στη ΣΕΠ

sepΜε νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.
Το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της COSCO θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 7 π.μ.θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν, οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4, να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, κ.λ.π.

Έκκληση ΕΒΕΠ προς πάσα κατεύθυνση για την αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά

0ολππΈκκληση απεύθυνε το Ε.Β.Ε.Π. «προς πάσα κατεύθυνση» να αποκατασταθεί η λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά όπου νωρίτερα είχαν αποκλειστεί οι πύλες εισόδου του από διαμαρτυρόμενους με αφορμή το ατύχημα που συνέβη.

ΕΝΕΔΕΠ: Προκήρυξη 24ωρης απεργίας

0Cosco Shipping Την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από σήμερα το βράδυ αποφάσισε ομόφωνα το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ). 

Ατύχημα στον προβλήτα ΙΙ

0Piraeus cropΗ PCT ανακοινώνει με οδύνη τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στο Προβλήτα ΙΙ , στην απογευματινή βάρδια και ώρα 17:16 της 25ης Οκτωβρίου του 2021. Ο εκλιπών βρισκόταν για άγνωστο λόγο πλησίον της γερανογέφυρας νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ.

Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Διάγνωση στις συζύγους των εργαζομένων της προσφέρει η DPort Services

0Piraeus cropΗ DPort Services προσφέρει δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Διάγνωση στις συζύγους των εργαζομένων της, γιατί μια στιγμή πρόληψης αξίζει όσο χίλιες θεραπείες.

Δυναμική η κοινωνική προσφορά της PCT SA

0πστΔύο ακόμη δωρεές στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγάπη Φροντίδα Ζωής και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ήρθαν να προστεθούν στην κοινωνική προσφορά της PCT SA που συνεχίζει δυναμικά.

Ελαφρά αύξηση

0Piraeus cropΑύξηση της τάξης του 1,4% (-05% y-t-d) κατέγραψε τον Αύγουστο η κίνηση στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (PCT SA) σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO SHIPPING Ports.

Ένα καλό εξάμηνο για την PCT SA

0Piraeus cropΘετικό είναι το οικονομικό αποτύπωμα της PCT SA κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Cosco Shipping Ports.

PCT SA: 3 Super Post Panamax για τον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ

0σεπγερανΚατέπλευσε στον Πειραιά και στις εγκαταστάσεις της «ΣΕΠ Α.Ε.» το ειδικό πλοίο «ZHEN HUA 29» με τις 3 Super Post Panamax Γερανογέφυρες τελευταίας τεχνολογίας, που θα εγκατασταθούν στον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ.

«Πάγωσε» τα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών η ΣΕΠ ΑΕ

olp sep«Πάγωσε» τα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών η ΣΕΠ ΑΕ- COSCO για το τρέχον έτος.

ΣΕΠ: Μέσω της HPCS τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ

0γερανοΟ «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στα πλαίσια της τήρησης των υποχρεώσεών του ως εγκατεστημένη επιχείρηση της Ελεύθερης Ζώνης Τύπου I, προς τις τελωνειακές αρχές, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα παρακάτω με τον πιο αποδοτικό και έγκυρο τρόπο, ακολουθώντας πιστά την απόφαση της ΑΑΔΕ/ΦΕΚ.27/9/2018, για την ίδρυση και λειτουργία των Ελευθέρων Ζωνών:

COVID-19: Δωρεά της PCT στο Γενικό Νοσοκομείο «Θριάσιο» στην Ελευσίνα

0pct thriasioΗ PCT ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού COVID-19 αναζήτησε στην αγορά και διέθεσε 3.105 μάσκες τύπου FFP2 για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου.

COVID-19:Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά

sep limani 000Με απόλυτη συναίσθηση του πόσο κρίσιμη είναι η συγκυρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ώστε να ανταποκριθούν στη μάχη κατά του ιού, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες προχωρούν την Παρασκευή 10/4 στην καταβολή του πλήρους Δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter