Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Σημαντικές ποιοτικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές πιστοποιήσεις έλαβε ο ΟΛΠ

0ΟΛΠΗ ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος Πειραιά έχει βασική προτεραιότητα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του επιπλέον 16% της ΟΛΠ Α.Ε. στην COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited

0Piraeus cropΟλοκληρώθηκε χθες, η χρηματιστηριακή μεταβίβαση του ποσοστού 16% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. στην COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας για την μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ

OLP SEMPO6579Πριν απο λίγο εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας για την συμφωνία μεταβίβασης του 16% του ΟΛΠ.

Συνάντηση ΡΑΕ - ΟΛΠ

0 dejameni photo1Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠΟΛΠ -0,43% Α.Ε., Captain Weng Lin, είχε χθες στα γραφεία της ΡΑΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας.

Στο «κατώφλι» της Βουλής το 16% της COSCO

0Piraeus cropΣτο κατώφλι της Βουλής βρίσκεται προς επικύρωση η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης και οι δύο τροποποιημένες συμφωνίες -μετόχων και αγοραπωλησίας μετοχών- για την απόδοση του 16% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει το Ταμείο στην COSCO.

ΟΛΠ Α.Ε.: Τρεις μεγάλες υποχρεωτικές επενδύσεις παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης

0ολπ23Τρεις επιπλέον υποχρεωτικές επενδύσεις που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στην ΟΛΠ ΑΕ και το Ελληνικό Δημόσιο παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης με συνολικό ύψος συμβάσεων άνω των 32 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Τροποποίηση οικονομικού ημερολογίου έτους 2021

0limaniPireaΗ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ενημερώνει πως η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου 2021 θα γίνει την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 (αντί για 27 Σεπτεμβρίου, που είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση).

Γιάννης Πλακιωτάκης: Η συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης με τον ΟΛΠ διασφαλίζει και την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης και τα συμφέροντα του Δημοσίου

0BoylhPlak«Η κυβέρνηση θεωρεί την επένδυση του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά κομβικής σημασίας για την πόλη, την τοπική κοινωνία, την εθνική οικονομία, αλλά και τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή. Με την τροποποίηση της σύμβασης Σύμβασης του 2016, διασφαλίζουμε την εξέλιξη της επένδυσης, διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, διασφαλίζουμε πολλά και σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία».

ΟΛΠ: Αναπλήρωση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου

0αεροφωτόH ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την από 31 Αυγούστου 2021 σχετική επιστολή του μετόχου "ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε." περί αναπλήρωσης της εκλιπούσης Ιωαννίδου Λητούς, ως μέλους ΔΣ της Εταιρείας και τα άρθρα 18 και 21 του Καταστατικού της Εταιρείας αποφάσισε την αναπλήρωση της εκλιπούσης Ιωαννίδου Λητούς, μη εκτελεστικού μέλους ΔΣ ΟΛΠ Α.Ε., εκπροσώπου ΤΑΙΠΕΔ, για το υπόλοιπο της θητείας της από τον κ. Δημήτρη Πολίτη.

Β. Κορκίδης:«Περίοδο χάριτος χωρίς ουσιώδεις επιπτώσεις δίνουν οι τροποποιήσεις στην Cosco»

0korkidis1Περίοδο χάριτος χωρίς ουσιώδεις επιπτώσεις δίνουν οι τροποποιήσεις στην Cosco χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης την τροποποίηση της συμφωνίας του Δημοσίου με την Ο.Λ.Π. Α.Ε. Σε δήλωση του ο κ. Κορκίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

ΟΛΠ- COSCO: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια της Λητούς Ιωαννίδου

olp logo 6578Η οικογένεια του ΟΛΠ και της COSCO SHIPPING εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την απροσδόκητη απώλεια της Λητούς Ιωαννίδου, Μέλους Δ.Σ. και Επιτροπής Ελέγχου της ΟΛΠ Α.Ε. και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Κυρώνεται σήμερα η τροποποίηση της σύμβασης Δημοσίου-ΟΛΠ

0Piraeus cropΜε την επικύρωση σήμερα από την ουλή της τροποποίησης της σύμβασης Δημοσίου-ΟΛΠ «ανοίγει» ένα νέο κεφάλαιο για το λιμάνι του Πειραιά ως προς το θέμα του εύρους χρόνου μέσα στο οποίο η COSCO καλείται να υλοποιήσει επενδυτικούς της σχεδιασμούς.

Ελεγκτικό Συνέδριο: «Πράσινο» φώς για το 16% στην COSCO

0Piraeus cropΣτην «τελική ευθεία» βρίσκεται πλέον το θέμα της μεταβίβασης του 16% του μετοχικού του λιμανιού του Πειραιά ,που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, στην COSCO μετά από την θετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κέρδη και αύξηση του κύκλου εργασιών στο εξάμηνο για τον ΟΛΠ

0Piraeus cropΑύξηση κατά 8,3%, ήτοι 5.5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το Α’ εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

ΟΛΠ Α.Ε.: Προσφορά συμβολικού δώρου από την COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείου Χίου

0olp22 SmallΤο αντίγραφο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρόσφερε η COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείο Χίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Προέδρου της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. στο νησί.

Τροποποίηση σύμβασης Δημοσίου και ΟΛΠ - Γ. Πλακιωτάκης: Διασφαλίζουμε την επένδυση και το συμφέρον του Δημοσίου

0plakiwtakhsΗ κυβέρνηση φέρνει το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων του Λιμένος Πειραιώς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ που κυρώθηκε το 2016, διασφαλίζοντας την επένδυση και το συμφέρον του Δημοσίου, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

ΟΛΠ: Συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου & Επιτροπής Υποψηφιοτήτων

0limaniPireaΗ ΟΛΠ Α.Ε. ενημερώνει ότι: α) συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου σε Σώμα και β) ορίστηκε ο Πρόεδρός της, ως εξής:

Αντίθετη η ΟΜΥΛΕ

peiraias apergia omyle limenergatesΤην αντίθεσή της στην επελθούσα ρύθμιση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΠ- COSCO εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

ΟΛΠ Α.Ε.: Έφθασε στο Λιμάνι του Πειραιά η Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax του Προβλήτα Ι

0γεφΈφθασε στον Λιμένα του Πειραιά η νέα Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax, η οποία δύναται να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU και προορίζεται να εγκατασταθεί στον Προβλήτα Ι.

Πήγε στη Βουλή η νέα συμφωνία με την Cosco

vouli1Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της "Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε."

Εντός Αυγούστου…

0Piraeus cropΤον προσεχή μήνα αναμένεται , εκτός απροόπτου..., να ολοκληρωθεί η σε εξέλιξη ευρισκόμενη διαβούλευση μεταξύ COSCO- ΟΛΠ και υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης για το 16% των μετοχών που βρίσκονται στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter