Δευ05162022

Last updateΔευ, 16 Μαϊ 2022 8am

ΟΛΠ: Ανασυγκροτήθηκε το δ.σ.

0Piraeus cropΤην παραίτηση του μέλους του συμβουλίου κ. FENG Bo Ming ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε. Της παραίτησης δεν θα υπάρξει αντικατάσταση για το υπόλοιπο της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Νόμου 4706/2020 και καλύπτει την πρόσφορη και προσήκουσα άσκηση αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με ισχύ από 29.04.2022.

ΟΛΠ Α.Ε.: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global 2022 στο Μαϊάμι

0ppa miami expo photo 1H ΟΛΠ Α.Ε ανέδειξε και προώθησε την ελληνική κρουαζιέρα και τον Λιμένα Πειραιά ως ένα από τα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, συμμετέχοντας στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global από 25 έως 28 Απριλίου 2022.

Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών κατέγραψε ο ΟΛΠ

0limaniPireaΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του έτους 2021, σύμφωνα με τα οποία σημειώνεται εκ νέου αύξηση του κύκλου εργασιών της, ο οποίος ανήλθε σε €154,2 εκατ. έναντι €132,9 εκατ. της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση ποσού €21,3 εκατ. ή ποσοστό 16%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €49,2 εκατ. έναντι €36,9 εκατ. της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση ποσού €12,3 εκατ. ή ποσοστό 33,3%.

Διάκριση σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες για την ομάδα Ιστιοπλοΐας του ΟΛΠ-COSCO

0ΟΛΠΚΟΣΚΟΤην 3η θέση στην ετήσια κατάταξη του 2020 έλαβε η ομάδα Ιστιοπλοΐας του ΟΛΠ-COSCO, κατά την απονομή της πανελλήνιας γενικής κατάταξης των αγώνων Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης 2020 και 2021.

Ανακοίνωση οικονομικού ημερολογίου από τον ΟΛΠ

0ολπ23Η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει το οικονομικό ημερολόγιο για το έτος 2022:

ΟΛΠ Α.Ε.: Χορηγία πέντε οχημάτων στον Δήμο Περάματος

0ΟΛΠΟΧΗΜ SmallΣε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Capt. Weng Lin και του Δήμαρχου Περάματος κ. Ιωάννη Λαγουδάκη, η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε την προσφορά 5 οχημάτων-1 όχημα cargo, 1 όχημα ανατρεπόμενο, 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού και 2 οχήματα cargo τύπου Fiorino- στον Δήμο Περάματος, καλύπτοντας το σύνολο της δαπάνης τους.

ΟΛΠ Α.E.: Βραβείο υψηλών επενδύσεων για το έτος 2021

0ΟΛΠΆλλη μια σημαντική διάκριση για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, ο οποίος κατατάχθηκε δεύτερη εταιρεία με τις υψηλότερες επενδύσεις για το έτος 2021 στα φετινά Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ.

Αυξημένο μέρισμα θα διανείμει ο ΟΛΠ

0ΟΛΠαεροφωτό23Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2021 παρουσία της CFO κας Li Jin με τη συμμετοχή 24 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Η Εταιρεία παρά τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας παρουσίασε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της, σημειώνοντας την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της. Οι συνεχείς επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Λιμένος Πειραιώς και η συντονισμένη επιχειρηματική λειτουργία οδήγησαν σε νέες υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Συγκεκριμένα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η διακίνηση οχημάτων και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη παρουσίασαν αξιοσημείωτες αυξήσεις, ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €154,2 εκατ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €49,2 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους σε €36,8 εκατ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €0,63 αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (€0,40).

Η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη συστηματική και στοχευμένη δραστηριοποίηση στον Λιμένα με στόχο ο Πειραιάς να βρίσκεται διαχρονικά ανάμεσα στα καλύτερα και αποτελεσματικότερα λιμάνια στον κόσμο και συγχρόνως να μεγαλώνει η αξία της Εταιρείας προς όφελος των μετόχων της.

ΟΛΠ Α.Ε.: Ανάμεσα στις πιο Βιώσιμες Εταιρείες στην Ελλάδα 2022

0αεροφωτόΟ Οργανισμός Λιμένος Πειραιά βρίσκεται στη λίστα με τις πιο Βιώσιμες Εταιρείες στην Ελλάδα για το 2022 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Quality Net Foundation για τα Ετήσια Αποτελέσματα Αξιολόγησης των επιχειρηματικών επιδόσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τα κριτήρια ESG. Η ένταξη των επιχειρήσεων στην εν λόγω λίστα, «The most Sustainable Companies in Greece», αποτελεί την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

ΟΛΠ Α.Ε.: Ισχυρή παρουσία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

0ΔΕΛΦΟΙΜε ισχυρή παρουσία συμμετείχε η ΟΛΠ Α.Ε. στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την εμβληματική διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο κορυφαίους ηγέτες από διάφορους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Παρέμβαση ΕΒΕΠ

0koytiΠαρέμβαση στην ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) προκειμένου να επανεξετάσει την τροποποιηθείσα πιστωτική πολιτική του έναντι των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Weng Lin: Στόχος ο Πειραιάς να γίνει «πράσινο» λιμάνι

0Weng LinΤα νέα έργα υποδομής και πως αυτά μπορούν να αλλάξουν την σημερινή Ελλάδα, βασισμένα στους πυλώνες της πράσινης οικονομίας και της τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της  τέταρτης ημέρας εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς απο τις 6 έως τις 9 Απριλίου. 

ΟΛΠ Α.Ε.: Υπερήφανος Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

0ΧορηγόςΟ Οργανισμός Λιμένος Πειραιά διαχρονικά υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού, προχωρά σε άλλη μία σημαντική ενέργεια, στηρίζοντας αυτή τη φορά ως Χρυσός Χορηγός την ελληνική αποστολή στους επερχόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Yu Zenggang, πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΠ: το λιμάνι θα γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον

olpΤα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας εξετάστηκαν κατά το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «New Realities» που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6-9 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Ενοχλεί το πρόσκαιρο» car terminal στο Παλατάκι

CAR TERMINALΜε ψήφισμά της η Δημοτικής Αρχή του Πειραιά εξέφρασε την αντίθεσή της απέναντι στην ενέργεια της COSCO «να μετατρέψει για 3η φορά τον χώρο εγκαταστάσεων κρουαζιέρας της Δημοτικής περιουσίας Παλατάκι, σε car terminal transit αυτοκινήτων».

H προσφορά του ΟΛΠ στους όμορους δήμους

OLP SEMPO6579Οι συστηματικές επενδύσεις και η υλοποίηση πολύ σημαντικών και μεγάλων έργων από την ΟΛΠ Α.Ε. στον Λιμένα Πειραιά, τα τελευταία έτη έχουν πλέον ορατά και μετρήσιμα αξιοσημείωτα αποτελέσματα με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Λιμανιού να είναι γεγονός, αναφέρει ο ΟΛΠ.

Σε κερδοφόρα «ρότα» ο ΟΛΠ

0olpcarterminal2Σημαντική άνοδο στα κέρδη κατάγραψε στο εννεάμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2021 ο ΟΛΠ σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2020. Το λιμάνι εν μέσω των αλλεπάλληλων κυμάτων της πανδημίας συνεχίζει δυναμικά την πορεία του με το επενδυτικό του πλάνο να βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.

ΟΛΠ Α.Ε.: Θα εφαρμοστεί το επενδυτικό πλάνο- Ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις του ΣΤΕ

0κρουαζιεραΣε συνέχεια των αποφάσεων του ΣτΕ, αναφορικά με προηγούμενες εγκρίσεις της ΕΣΑΛ για το Προγραμματικό Σχέδιο Επενδύσεων (Master Plan) του Λιμένος Πειραιώς, οι οποίες επηρεάζουν το έργο επέκτασης του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, με την προσωρινή παύση των κατασκευαστικών εργασιών, η ΟΛΠ Α.Ε. επιθυμεί να ενημερώσει τα εξής:

ΟΛΠ Α.Ε.: Παραχώρηση χώρων στο Λιμενικό Σώμα και στο Υπουργείο Ναυτιλίας

0ΠαραχώρησηΛΣ1Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Σταθμό Κρουαζιέρας «Μιαούλης», προχώρησε στη δωρεάν παραχώρηση, προς το Λιμενικό Σώμα, 9 γραφείων και λοιπών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, συνολικής επιφάνειας 1.100 τ.μ., προκειμένου να καλυφθούν κτιριακές ανάγκες των Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΑ) του εν λόγω Σώματος.

Απόφαση του ΣτΕ για το master plan του ΟΛΠ

steΗ ολομέλεια του ΣτΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ- Στο δ.σ. ο Γιάννης Μώραλης

0ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ι ΙΙΙΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16.11.2021 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που κατέχουν 20.706.958 μετοχές, επί συνόλου 25.000.000 μετοχών ή σε ποσοστό 82,83% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter