Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Σε κερδοφόρα «ρότα» ο ΟΛΠ

0olpcarterminal2Σημαντική άνοδο στα κέρδη κατάγραψε στο εννεάμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2021 ο ΟΛΠ σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2020. Το λιμάνι εν μέσω των αλλεπάλληλων κυμάτων της πανδημίας συνεχίζει δυναμικά την πορεία του με το επενδυτικό του πλάνο να βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.

ΟΛΠ Α.Ε.: Παραχώρηση χώρων στο Λιμενικό Σώμα και στο Υπουργείο Ναυτιλίας

0ΠαραχώρησηΛΣ1Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Σταθμό Κρουαζιέρας «Μιαούλης», προχώρησε στη δωρεάν παραχώρηση, προς το Λιμενικό Σώμα, 9 γραφείων και λοιπών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, συνολικής επιφάνειας 1.100 τ.μ., προκειμένου να καλυφθούν κτιριακές ανάγκες των Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΑ) του εν λόγω Σώματος.

ΟΛΠ Α.Ε.: Το λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το φετινό Συνέδριο “GreenPort Cruise & Congress “

0OLP33To 16o Συνέδριο GreenPort Cruise & Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από τις 20-22 Οκτωβρίου 2021.

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ- Στο δ.σ. ο Γιάννης Μώραλης

0ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ι ΙΙΙΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16.11.2021 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που κατέχουν 20.706.958 μετοχές, επί συνόλου 25.000.000 μετοχών ή σε ποσοστό 82,83% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Σημαντικές ποιοτικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές πιστοποιήσεις έλαβε ο ΟΛΠ

0ΟΛΠΗ ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος Πειραιά έχει βασική προτεραιότητα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ΟΛΠ: Στο 5,376% το ποσοστό της Helikon

0αεροφωτόΣύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3556/2007, η εταιρεία "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." (περαιτέρω "ΟΛΠ"), δημοσιοποιεί την κατωτέρω γνωστοποίηση, που έλαβε από την εταιρεία Helikon Investments Limited στις 11 Νοεμβρίου 2021:

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του επιπλέον 16% της ΟΛΠ Α.Ε. στην COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited

0Piraeus cropΟλοκληρώθηκε χθες, η χρηματιστηριακή μεταβίβαση του ποσοστού 16% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. στην COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Συμφωνία για τον Πειραιά

0Piraeus cropΗ COSCO Shipping έχει υπογράψει μια σειρά συμφωνιών προμήθειας με αρκετούς από τους προμηθευτές της από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια της 4ης Διεθνούς έκθεσης εισαγωγών της Κίνας (CIIE) στο εθνικό εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο (NECC) στη Σαγκάη.

Συνάντηση ΡΑΕ - ΟΛΠ

0 dejameni photo1Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠΟΛΠ -0,43% Α.Ε., Captain Weng Lin, είχε χθες στα γραφεία της ΡΑΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας.

ΟΛΠ Α.Ε.: Συμμετοχή στην 4η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE)

0CIIE 2021Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς συμμετείχε στην 4η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE), η οποία διεξήχθη στη Σαγκάη από 5-10 Νοεμβρίου 2021, υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης της Κίνας.

ΟΛΠ Α.Ε.: Τρεις μεγάλες υποχρεωτικές επενδύσεις παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης

0ολπ23Τρεις επιπλέον υποχρεωτικές επενδύσεις που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στην ΟΛΠ ΑΕ και το Ελληνικό Δημόσιο παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης με συνολικό ύψος συμβάσεων άνω των 32 εκατ. ευρώ.

Στη Σαγκάη ο Πειραιάς

0ΣΑΓΚΟΛΠΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του COSCO -ΟΛΠ στο 4ο China International Import Expo 2021 στη Σανγκάη.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Η συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης με τον ΟΛΠ διασφαλίζει και την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης και τα συμφέροντα του Δημοσίου

0BoylhPlak«Η κυβέρνηση θεωρεί την επένδυση του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά κομβικής σημασίας για την πόλη, την τοπική κοινωνία, την εθνική οικονομία, αλλά και τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή. Με την τροποποίηση της σύμβασης Σύμβασης του 2016, διασφαλίζουμε την εξέλιξη της επένδυσης, διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, διασφαλίζουμε πολλά και σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία».

ΟΛΠ: Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται εντός του έτους 2022

0κρουαζιεραO Οργανισμός Λιμένος Πειραιά εκτιμά ότι με βάση τις προκρατήσεις του έτους 2022 αναμένονται να αφιχθούν στον Λιμένα πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων ποσοστό άνω του 60%, αφορούν αφίξεις επιβίβασης (homeport) στον Πειραιά.

Β. Κορκίδης:«Περίοδο χάριτος χωρίς ουσιώδεις επιπτώσεις δίνουν οι τροποποιήσεις στην Cosco»

0korkidis1Περίοδο χάριτος χωρίς ουσιώδεις επιπτώσεις δίνουν οι τροποποιήσεις στην Cosco χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης την τροποποίηση της συμφωνίας του Δημοσίου με την Ο.Λ.Π. Α.Ε. Σε δήλωση του ο κ. Κορκίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

Έκτακτη ανακοίνωση ΟΛΠ για το ατύχημα στον προβλήτα ΙΙ

0Piraeus cropΗ διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. δηλώνει συγκλονισμένη για την απώλεια του εργαζομένου της DPort Services στον Προβλήτα ΙΙ της ΣΕΠ Α.Ε.,

Κυρώνεται σήμερα η τροποποίηση της σύμβασης Δημοσίου-ΟΛΠ

0Piraeus cropΜε την επικύρωση σήμερα από την ουλή της τροποποίησης της σύμβασης Δημοσίου-ΟΛΠ «ανοίγει» ένα νέο κεφάλαιο για το λιμάνι του Πειραιά ως προς το θέμα του εύρους χρόνου μέσα στο οποίο η COSCO καλείται να υλοποιήσει επενδυτικούς της σχεδιασμούς.

Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ του ΟΛΠ

0Piraeus cropΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ Α.Ε. λαμβάνοντας υπ΄ όψη, τις επιστολές παραίτησης των κ.κ. Ιωάννη Μώραλη και Απόστολου Παπαποστόλου, λόγω της μεταβολής της μετοχικής σύνθεσης της Εταιρείας

Κέρδη και αύξηση του κύκλου εργασιών στο εξάμηνο για τον ΟΛΠ

0Piraeus cropΑύξηση κατά 8,3%, ήτοι 5.5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το Α’ εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Εκδήλωση για την μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ

0OLP1Εκδήλωση επ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά. Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

Τροποποίηση σύμβασης Δημοσίου και ΟΛΠ - Γ. Πλακιωτάκης: Διασφαλίζουμε την επένδυση και το συμφέρον του Δημοσίου

0plakiwtakhsΗ κυβέρνηση φέρνει το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων του Λιμένος Πειραιώς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ που κυρώθηκε το 2016, διασφαλίζοντας την επένδυση και το συμφέρον του Δημοσίου, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter