Τετ05122021

Last updateΤρι, 11 Μαϊ 2021 5pm

Βελτιώνει ο Πειραιάς την υλικοτεχνική υποδομή του

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΕνώ βρίσκεται σε «εκκρεμότητα» η συζήτηση για την κατασκευή του τέταρτου προβλήτα που θα ωθήσει το λιμάνι του Πειραιά στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην ευρωπαϊκή κατάταξη των λιμένων η ηγεσία του λιμένα συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση της ΟΛΠ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

0Cosco Shipping Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2020 παρουσία, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και της CFO κας Li Jin με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Επανεκκινούν τα έργα για το νέο προβλήτα της κρουαζιέρας

kroyziera pireas 053Επανεκκινούν τα έργα για το νέο προβλήτα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ύστερα από την γνωστοποίηση της απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά που επιτρέπει την εν λόγω εξέλιξη υπό προϋποθέσεις.

Ενισχύεται με νέες γερανογέφυρες η προβλήτα Ι του ΟΛΠ

0αεροφωτόΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), οι οποίες θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

Σε κόντρα ρότα για τους εφοδιασμούς ΟΛΠ και παραγωγικές τάξεις του Πειραιά

0pagodaΤην νομική οδό φαίνεται , σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει η υπόθεση της δηλωθείσας στην ΑΑΔΕ πρότασης του ΟΛΠ να γίνουν ψηφιακές διαδικασίες που αφορούν στους τροφοεφοδιασμούς ύστερα από εξώδικο που «κατέπλευσε» στον ΟΛΠ.

H ΟΛΠ Α.Ε. συνεχίζει τις επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος

0ΝΕΖ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο (2) ναυπηγικών γερανών (τύπου double level luffing jib cranes) για τις δραστηριότητες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης Y.Ε.06.» συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Εν αναμονεί της απόφασης

krouaziera OLPΣτις αρχές της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς το οποίο νωρίτερα σήμερα εκδίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Παρατηρητήριο Πειραϊκής και πολίτες της πόλης για το έργο του προβλήτα κρουαζιέρας που αναπτύσσει ο ΟΛΠ.

Ένα νέο σύγχρονο Πάρκο με μια Πρότυπη Παιδική Χαρά και ποδηλατόδρομο, δημιουργεί η ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING για το Δήμο Πειραιά

0ΟΛΠ33Την κοινωνική του διάσταση και την προσφορά του στην κοινωνία του Πειραιά παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η ΟΛΠ-COSCO.

Κυ. Μητσοτάκης: Παράδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας η επένδυση της Cosco στον Πειραιά

0ΤΑΥΡΟΣΗ επένδυση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί παράδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κίνας με 17 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

ΟΛΠ: Η COSCO SHIPPING (HongKong) Co. Limited ο άμεσος μέτοχος με ποσοστό 51%

0ΤΑΥΡΟΣΣύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, η Εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει την ακόλουθη γνωστοποίηση που έλαβε από την China COSCO SHIPPING Corporation Limited:

ΟΛΠ A.E. : Άνευ Ανταλλάγματος Δεξαμενισμός του Αντιρρυπαντικού Σκάφους ΠΛΣ-420

0dexamenismosΟ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε την πραγματοποίηση του δεξαμενισμού του Αντιρρυπαντικού Σκάφους ΠΛΣ-420 της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου το πλοίο να συνεχίσει να είναι αξιόμαχο επιχειρησιακά και να επιτελεί το σημαντικό του έργο στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Mobile δίκτυο από την Vodafone για λογαριασμό των εταιρειών ΟΛΠ και ΣΕΠ

0αεροφωτόΜία νέα εποχή για τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, που υπόσχεται τεχνολογίες αιχμής και νέες, απεριόριστες δυνατότητες για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έφερε το Vodafone Business.

Απώλειες 3,7% για τον Πειραιά

cosco 520x290Σε ένα καλύτερο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ευελπιστεί ο Πειραιάς ο οποίος και επέδειξε σε σύγκριση με άλλα λιμάνια καλύτερη διαχείριση των «blank sailings» αλλά και των «κενών» κουτιών που ως γνωστόν ταλαιπωρούν τα λιμάνια ανά τον κόσμο.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή ευχαρίστησε θερμά την ΟΛΠ Α.Ε.

0dexameniΗ Ελληνική Ακτοφυλακή ευχαρίστησε θερμά την ΟΛΠ Α.Ε. για τον άνευ ανταλλάγματος δεξαμενισμό του περιπολικού πλοίου ανοιχτής θαλάσσης Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ/ΛΣΕΛ.ΑΚΤ 080 «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ».

ΟΛΠ Α.Ε.: Ο ΖΗU Jianhui ορίστηκε αντιπρόεδρος του δ.σ.

0Piraeus cropΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τον ορισμό ως Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. κ. ΖΗU Jianhui. Λόγω του ανωτέρω ορισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ Α.Ε. ανασυγκροτείται σε σώμα, από 22.12.2020, ως κατωτέρω:

Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών για έκτακτες συνθήκες απέκτησε η ΟΛΠ Α.Ε.

0skalaΗ ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και προμήθεια μίας νέας πλατφόρμας αποβίβασης επιβατών, η οποία κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των πλοίων της Ακτοπλοΐας αλλά και των κρουαζιεροπλοίων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αδυναμίας χρήσης των ιδίων μέσων του πλοίου.

«Φρένο» λόγω υποχρεωτικών επενδύσεων

0photo china coscoΟι υποχρεωτικές επενδύσεις βάζουν «φρένο» στην «διάθεση της ΟΛΠ-COSCO να λάβει το 16% των μετοχών του ΟΛΠ που κατέχει το Δημόσιο.

Ανά τρίμηνο οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά

0DJI 0902 Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25.02.2021 η 1η συνεδρίαση για το τρέχον έτος του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά, όπως προβλέπεται από το άρθρο 104 του Ν. 4504/2017, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελου Καρακώστα.

Οικονομικά στοιχεία δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ

0αεροφωτόΜειωμένα μεγέθη, τόσο όσον αφορά τα έσοδα όσο και τα κέρδη μετά φόρων καταγράφει η ΟΛΠ Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2020, με τη διοίκηση να επικαλείται τις επιπτώσεις του κορονοϊού σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο, που συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση της κίνησης φορτίων.

Οικονομικά αποτελέσματα 2020 ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε.

0limaniPireaΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 2020 σύμφωνα με τα οποία:

Μια επιστολή που θα συζητηθεί…

0Piraeus cropΌλα τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων αναφορικά με τις σε φάση υλοποίησης επενδύσεις αλλά και τις ζητούμενες να πραγματοποιηθούν έβαλε ο ΟΛΠ- COSCO σε επιστολή του προς την ηγεσία του ΥΝΝΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter