Πεμ08052021

Last updateΠεμ, 05 Αυγ 2021 10am

ΟΛΠ: Συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου & Επιτροπής Υποψηφιοτήτων

0limaniPireaΗ ΟΛΠ Α.Ε. ενημερώνει ότι: α) συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου σε Σώμα και β) ορίστηκε ο Πρόεδρός της, ως εξής:

ΟΛΠ Α.Ε.: Έφθασε στο Λιμάνι του Πειραιά η Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax του Προβλήτα Ι

0γεφΈφθασε στον Λιμένα του Πειραιά η νέα Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax, η οποία δύναται να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU και προορίζεται να εγκατασταθεί στον Προβλήτα Ι.

Στον Πειραιά το Costa Luminosa

0ολπΜε αφορμή την έλευση στον Πειραιά του κρουαζιερόπλοιου Costa Luminosa και την Επέτειο της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο Υπαρχηγός του ΟΛΠ Weng Lin και άλλοι εκπρόσωποι του ΟΛΠ, συμμετείχε σε τελετή υποδοχής παρουσία της Ιταλίας Πρέσβειρα στην Ελλάδα κα. Patrizia Falcinelli, στις 2 Ιουνίου.

Εντός Αυγούστου…

0Piraeus cropΤον προσεχή μήνα αναμένεται , εκτός απροόπτου..., να ολοκληρωθεί η σε εξέλιξη ευρισκόμενη διαβούλευση μεταξύ COSCO- ΟΛΠ και υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης για το 16% των μετοχών που βρίσκονται στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχτηκε το πρώτο Κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

0ΜεινΣιφτOLPΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την άφιξη του Mein Schiff 5, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου με περίπου 1000 επιβάτες στον Πειραιά για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας.

ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων – Θετική αποτίμηση του 2020 παρά την πανδημία

CAR TERMINALΗ ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία είχε την απαραίτητη απαρτία με ποσοστό συμμετοχής των μετόχων 82,36%.

Φόρουμ των Δελφών : Ο ΟΛΠ είναι πηγή ευημερίας και πύλη προς στην Ευρώπη

0ΓουενΛιν1Στην τεράστια σημασία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και την ευημερία που προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο Captain Weng Lin αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΟΛΠ Α.Ε.: Συνάντηση Captain Weng Lin με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

0ιαπΟ Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Captain Weng Lin συναντήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε., στον Πειραιά, με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Νakayama Yasunori.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας της Πορτογαλίας στο λιμάνι του Πειραιά

0Πορτογάλος aΟ Υπουργός Ναυτιλίας της Πορτογαλίας Mr. Ricardo Serrão Santos επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Πορτογαλικής κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Διεθνοποίηση, Mr. Eurico Brilhante Dias, επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 12.05.2021 το λιμάνι του Πειραιά και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang και τον Deputy CEO Capt. Weng Lin, παρουσία της Πρέσβειρας της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Mrs. Helena Paiva. 

Βραβείο ESPO διεκδικεί ο Πειραιάς

espo 000Το λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ-COSCO) βρίσκεται μεταξύ έντεκα υποψηφίων λιμένων που διεκδικούν το βραβείο ESPO.

Βελτιώνει ο Πειραιάς την υλικοτεχνική υποδομή του

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΕνώ βρίσκεται σε «εκκρεμότητα» η συζήτηση για την κατασκευή του τέταρτου προβλήτα που θα ωθήσει το λιμάνι του Πειραιά στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην ευρωπαϊκή κατάταξη των λιμένων η ηγεσία του λιμένα συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

ΟΛΠ Α.Ε.: Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό

0ολπ77Ο Captain Weng Lin και ο κ. Άγγελος Καρακώστας, Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΟΛΠ Α.Ε. συναντήθηκαν σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Πειραιά, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Βασίλη Δημητριάδη και τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Υφυπουργείου Ναυτιλίας κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο, με θέμα τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και συγκεκριμένα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του Πειραιά με τη Λεμεσό.

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση της ΟΛΠ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

0Cosco Shipping Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2020 παρουσία, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και της CFO κας Li Jin με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος…

0olp provlitas krouzierasΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος καλείται να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» όσον αφορά την τύχη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα της κρουαζιέρας που σχεδιάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. στο λιμάνι, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά απέρριψε χθες την σχετική εισήγηση των υπηρεσιών ύστερα από αρνητική εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Ενισχύεται με νέες γερανογέφυρες η προβλήτα Ι του ΟΛΠ

0αεροφωτόΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), οι οποίες θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

COSCO SHIPPING – Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς: Κοινή πρωτοβουλία για την έκδοση «Ένα παιδί μετράει τ άστρα» στα Κινέζικα

0ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ 1Η COSCO SHIPPING και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχώρησαν από κοινού στην πρωτοβουλία έκδοσης, στην κινέζικη γλώσσα, του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος και πιο γνωστού έργου του Μενέλαου Λουντέμη, «Ένα παιδί μετράει τ άστρα», από τις εκδόσεις Πατάκη.

H ΟΛΠ Α.Ε. συνεχίζει τις επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος

0ΝΕΖ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο (2) ναυπηγικών γερανών (τύπου double level luffing jib cranes) για τις δραστηριότητες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης Y.Ε.06.» συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Στις 15 Ιουλίου η γ.σ. του ΟΛΠ

0limaniPireaΣύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και την από 24.6.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται οι Μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για συμμετοχή από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την 15η Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Ένα νέο σύγχρονο Πάρκο με μια Πρότυπη Παιδική Χαρά και ποδηλατόδρομο, δημιουργεί η ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING για το Δήμο Πειραιά

0ΟΛΠ33Την κοινωνική του διάσταση και την προσφορά του στην κοινωνία του Πειραιά παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η ΟΛΠ-COSCO.

Διάκριση της ΟΛΠ Α.Ε στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo Sustainability Week 2021”

0ΟΛΠ ΕΣaΗ ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation, κατά την οποία παρουσιάζονται πρωτοβουλίες για την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος!

ΟΛΠ: Η COSCO SHIPPING (HongKong) Co. Limited ο άμεσος μέτοχος με ποσοστό 51%

0ΤΑΥΡΟΣΣύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, η Εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει την ακόλουθη γνωστοποίηση που έλαβε από την China COSCO SHIPPING Corporation Limited:

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter